Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac PROJEKTI Podijeli

Karlovac od iduće godine sjedište Središnjeg centra za vođenje i nadzor prometa

Osim tog projekta država se obvezala provesti još njih nekoliko za Karlovac

Karlovac, jedno od najvećih prometnih čvorišta u Republici Hrvatskoj, iduće će godine biti sjedište Središnjeg centra za vođenje i nadzor prometa i Nacionalne pristupne točke.

To je samo jedan u nizu prometnih projekata koje država planira provesti na području ovog grada.

– U tom centru za nadzor prometa na državnim cestama integrirat će se podaci s mreže autocesta i državnih cesta kao što su informacije o ograničenjima u prometu, izvanrednim događanjima te meteo podaci, a oni će se koristiti za kvalitetniji nadzor i upravljanje cestovnim prometom, rekao je to na sjednici Vlade u Karlovcu ministar Oleg Butković.

Vrijednost radova je 8,4 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za izgradnju je četvrti kvartal 2019. godine. Novac su osigurale Hrvatske ceste.

Izrađuje se studija za treći trak autoceste do Zagreba

Uz to i nastavak brze ceste u Mostanju, Vlada je prihvatila još niz projekata kojima će se poboljšati promet Karlovcu. Tako se već radi i na prilagodbi infrastrukture na relaciji autoceste Zagreb – Karlovac.

– U ovom trenutku se izrađuje studija izvodljivosti što uključuje i treću traku između Zagreba i Karlovca na autocesti. Ukupna vrijednost studije iznosi 2,2 milijuna kuna.

Podržan je i projekt izgradnje zapadne obilaznice grada Karlovca. Ministarstvo prometa je zaduženo da s Hrvatskim cestama razmotri sve varijante te obilaznice, uputi trasu na uvrštenje u županijski prostorni plan te izradi studijsko – plansku dokumentaciju. Također, početkom iduće godine izrađivat će se i dokumentacija za novu spojnu cestu od ulice Banija do budućeg rotora na budućem karlovačkom prstenu.

– Kojim se navedena prometnica provodi ispod ili iznad ulice Prilaz Većeslava Holjevca te postojećeg i budućeg kolosjeka pruge Zagreb – Karlovac te postojećeg kolosjeka Karlovac – Ozalj. Ta spojna cesta predstavlja vezu između dva naselja u sjevernom području grada Karlovca pa je realizacija ovog projekta bitna za svakodnevni život građana i gospodarski razvoj, dodao je Butković.

Podvožnjak na Mažuranićevoj obali

Gradit će se i podvožnjak na Mažuranićevoj obali. Projekt je povezan s rekonstrukcijom koje planira HŽ na pruzi Karlovac – Oštarije za koje se čeka odobrenje financiranja iz EU fondova.

-Podvožnjakom se navedena prometnica provodi ispod Prilaza Većeslava Holjevca i postojećeg budućeg kolosjeka pruge Karlovac – Rijeka. Procijenjena vrijednost tog projekta je oko 80 milijuna kuna koja je sadržana u ukupnoj procjeni investicije rekonstrukcije pruge od Karlovca do Oštarija, a koja iznosi ukupno tri milijarde kuna, obrazložio je ministar.

Vlada je podržala i projekt obnove državne ceste D36 na dionici Blatnica Pokupska – most na kanalu Kupa, duljine 6,7 kilometara.

Pročitajte i ovo

MALO PO MALO

Nastavlja se sanacija klizišta u Karlovcu, završena u Gornjim Stativama