Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac LJETO U KARLOVCU 2020. Podijeli

Karlovac ove godine bez maturijade, Zvjezdanog ljeta, MFF-a, Dana piva. Malih događanja će ipak biti

“Grad Karlovac je sam po sebi idealna pozornica. Pokušat ćemo biti kreativni”

Svega onoga na što smo se navikli da se u Karlovcu događa ove godine neće biti zbog koronavirusa. Maturanti neće imati tradicionalnu maturijadu, prvi put nakon 22 godine u Karlovac neće stići folkloraši iz cijeloga svijeta niti će poteći peta karlovačka rijeka.

Grad je odustao od svih manifestacija kako bi novac preusmjerio za pomoć gospodarstvenicima i građanima.

-Od manifestacija kao što su maturijada, Zvjezdano ljeto, Dani piva… sve ono što smo navikli prošle godine, u jednom širokom i drugačijem obliku, ne možemo ove godine, poštujući sve mjere sigurnosti i odgovornost prema sebi i svim našim sugrađanima, organizirati na taj način.

Stara narodna “Bolje da umre selo nego običaji” u Karlovcu bi se navodno mogla odnositi na Ivanjski krijes. Za sad se samo “šuška” da bi će na obalam Kupe na Baniji i Gazi trebali ipak gorjeti

Ipak, iz gradske uprave stižu najave da ljeto u Karlovcu neće biti dosadno. Navijalić kaže da su se usmjerili na domaće snage. U tome pomažu gradske ustanove, ali i udruge.

– Grad Karlovac je sam  po sebi idealna pozornica. Imamo parkove, prirodu, sve ono što je turistički vrlo značajno i vjerujem da u suradnji sa svima, i sa sportskim klubovima, možemo napraviti jednu dobru, ovgodišnju, karlovačku priču.

Velikih imena neće biti, računa se na domaće snage

No, velik dio udruga zbog koronakrize je ostao bez novca za organiziranje manifestacija. Na pitanje s kojim bi resursima trebali organizirati ova mala događanja, odnosno koliko Grad planira izdvojiti novca, preciznog odgovora nema. Gradonačelnik Damir Mandić kaže kako je dio udruga prije krize povukao novac za svoje aktivnosti.

-Pokušat ćemo biti kreativni, ali sigurno je da nećemo imati velika imena za Dan grada. Vjerojatni ni produkcija neće biti na toj razini na koju smo navikli. Ali vjerujemo da ćemo s lokalnim snagama uspjeti naredna tri, četiri mjeseca, osim što je grad u parku, u tom parku organizirati mnoga događanja koja će biti zanimljiva i nama u Karlovcu, a ja vjerujem i nekima sa strane.

Računa se i na aktivnosti proračunskih korisnika ZAKUD-a, Karlovačke športske te Turističke zajednice.

Ljeto je pred vratima, Foginovo kupalište je pred novom registracijom i kupanja će tamo biti, ali uz sve propisane mjere.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima