Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac PLANIRANJE Podijeli

Karlovac počeo pripremu proračuna za 2021.: Bit će optimističan, ali sredstva su ograničena

U ovom proračunskom razdoblju bit će neophodno odrediti prioritete financiranja kako bi se ostvarila najveća moguća korist za sve građane

Proračun grada Karlovca za 2021. godinu bit će optimističan jer prema sadašnjim procjenama iznosio bi 392,7 milijuna kuna. To je čak 30 milijuna kuna više od ovogodišnjeg. Oni koji se na bilo koji način financiraju iz gradskog budžeta u prva dva tjedna rujna moraju poslati svoje prijedloge.

Iz gradske uprave podsjećaju da je ovogodišnji proračun iznosio 369,3 milijuna kuna, ali je zbog koronakrize smanjen za oko 7 milijuna kuna, na 362,5 milijuna. Uz kredit i nešto bolju situaciju s prihodima u drugoj polovici godine, gradska kasa ipak neće presušiti.

A zbog projekata financiranih iz EU-a ni iduća godina ne bi karlovački proračun trebala otjerati “u minus”.

Procjene prihoda za 2021.: 392,7 milijuna kuna

– Naše procjene prihoda proračuna za narednu godinu ipak su vrlo optimistične i procjenjuju se na 392,7 mil. kn. Pri tom bi izvorni prihodi proračuna iznosili oko 195 mil. kn dok se druga polovica prihoda odnosi na primitke iz EU fondova i nacionalnih sredstava te prihoda od zaduživanja, kažu u Magistratu.

Proračunom će se osigurati sredstva za nesmetano poslovanje svih djelatnosti u nadležnosti Grada – školstvo, vrtiće, kulturu, sport, socijalu, vatrogastvo i komunalnu infrastrukturu. Mora se pronaći mjesta i za velike i važne projekte sufinancirane sredstvima EU fondova, ali i sve ostalo.

Slanje prijedloga od 1. do 15. rujna

Zato svi oni koji se na bilo koji način financiraju ili sufinanciraju iz gradskog proračuna, svoje prijedloge za uvrštavanje u proračun moraju dostaviti Gradu. U prvih 15 dana rujna u nadležni upravni odjel Grada Karlovca s visinom proračunskih sredstava te s argumentiranim obrazloženjem potrebnih sredstava.

– Proračunska sredstva su ograničena te će i u ovom proračunskom razdoblju biti neophodno odrediti prioritete financiranja kako bi se ostvarila najveća moguća korist za sve građane grada Karlovca kao krajnje korisnike gradskog proračuna, kažu u Gradu.

Pročitajte i ovo

TURANJ ČEKA

Počelo bušenje pilota na mjestu budućeg vijadukta Sajevac i obilaznice Turanj. Pogledajte video