Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac TOP 5 Podijeli

Karlovac u finalu za titulu Šampiona EU fondova, povukao 768 kuna po stanovniku

U konkurenciji su i Križevci koji brane titulu te Zadar, Ludbreg i Zagreb

S povučenih 768 kuna po stanovniku i sa 4.26 posto od ukupnog iznosa svih povučenih sredstava hrvatskih gradova, Grad Karlovac se plasirao među pet najboljih po povlačenju EU novca i bori se za titulu “Šampion EU fondova”.

Križevci brane titulu Šampiona EU fondova od prošle godine, a u finalu su još i Zadar, Ludbreg te Zagreb. U izračun se uzima četverogodišnji prosjek ostvarenih EU sredstava.

Gradovi su posljednjih godina prepoznali važnost i potencijal korištenja EU fondova u financiranju svojih projekata i iz godine u godinu su sve uspješniji. Prošle su godine, tako, iz EU fondova povukli preko 314 milijuna kuna, što je triput više nego 2017., i čak 10 puta više nego 2015.

Natjecanje organiziraju Gradonačelnik.hr i Jutarnji list

Od pet gradova finalista Križevci po stanovniku povukli čak 2.210 kuna i 4,65 % ukupnog iznosa, Zadar 791 kuna po stanovniku i 5,91 % ukupno, Ludbreg je, pak, sa ostvarenih 3.325 kuna po stanovniku najbolji u per capita kategoriji, dok je sa 2,81 posto od ukupnog iznosa svih povučenih sredstava iz EU u totalu među 10 najboljih u promatranom razdoblju. Grad Karlovac povukao je 768 kuna po stanovniku, a sa 4.26 posto od ukupnog iznosa svih povučenih sredstava gradova se plasirao među pet najboljih. I na kraju, Grad Zagreb je ove godine osigurao ulazak u finale jer je povukao čak 18.76 ukupno ostvarenih sredstava gradova i tako ostvario najbolji rezultat u promatranom četverogodišnjem razdoblju.

Nagrade za “Najbolji grad” u svim kategorijama, pa i ovoj “Šampion EU fondova” bit će dodijeljene 4. listopada u Šibeniku.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu