Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac UOPĆE NIJE LOŠE Podijeli

Karlovac u srpnju vrvio turistima. Ostvareno 70 % više noćenja nego lani, ali 2019. je i dalje rekordna

Turiste zanima što posjetiti i vidjeti u gradu, koja su događanja, gdje se kupati na rijekama, gdje kupiti suvenire, a traže i preporuke gdje nešto fino jesti

Ukupan broj turističkih noćenja u ovom srpnju u Karlovcu iznosi 7.920. Većina, 86 %, bili su strani, a 14 % domaći gosti. Sjajni su to rezultati kada se uspoređuju s prošlom korona-godinom, ali još uvijek nisu “pobijedili” rekordnu 2019. godinu. 

U usporedbi s njom, mjesec srpanj u Karlovcu je na razini od 70 % noćenja.

Od početka ove godine ostvareno je 18.763 turističkih noćenja, a kada ovim brojkama dodamo i nekomercijalni smještaj ukupan broj noćenja ostvaren u Karlovcu iznosi 27.210

-Najviše noćenja u srpnju ostvarili su gosti iz Poljske, Hrvatske, Njemačke, Češke, Austrije i Slovačke. Zanimljivo je da su gosti iz Poljske, Austrije i Slovačke ovog srpnja ostvarili više noćenja nego u srpnju 2019. godine, naglašavaju iz Turističke zajednice grada Karlovca.

Više nisu u prolazu, žele istražiti grad

Turiste, koji u Karlovac uglavnom dolaze u manjim grupama, parovima, obiteljski ili kao individualci, zanima što posjetiti i vidjeti u gradu, koja su događanja, gdje se kupati na rijekama, gdje kupiti suvenire, a traže i preporuke gdje nešto fino jesti.

-Oni više nisu samo u prolazu, žele istražiti grad. Njihove recenzije koje TZ grada Karlovca aktivno prati i koristi za sustav mjerenja kvalitete te unapređenje destinacijske ponude, dokaz su zadovoljstva doživljenim. Karlovac opisuju kao čist, zelen i miran grad, a rijeke kojima se vidi dno oduševljavaju turiste iz velikih urbanih sredina, dodaju u TZ-u.

Karta grada najtraženiji je promotivni materijal

Početak kolovoza bilježi također odlične rezultate. Već u prvih devet dana ostvareno je 60% turističkih noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine, a Dani piva tek dolaze. (T.P.)

Foto: TZ Karlovac

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion