Karlovac u znaku tjesteničarstva. Traje 12. Conpasta kongres, Pašta fešta popodne u TUŠ-u
Jela od tijesta degustirati semogu tijekom cijeloga dana na obje lokacije
Karlovac je i ove godine domaćin 12. Conpasta međunarodnog kongresa o tjesteničarstvu. Održava se danas u Domu Zrinski do 14 sati, a nakon toga u Trgovačko-ugostiteljskoj školi počinje Pašta fešta.
Conpasta je okupila velik broj kuhara, ali i učenika ugostiteljskih i kuharskih škola. Svi oni u Zrinskom će moći sudjelovati na predavanjima, radionicama i natjecanjima. Glavna tema je naravno tjestenina.
Profesionalni kuhari, ali i učenici održat će svoja natjecanja u izradi i pripremi tjestenine, a građani koji u Zrinskom posjete Conpastu sve će moći i degustirati.
Od 15 sati sve seli u centar Karlovca, u Trgovačko – ugostiteljsku školu gdje će svi građani moći besplatno degustirati razna jela s tjesteninom iz austrijske, talijanske, grčke i hrvatske kuhinje.
Za Karlovačne jela danas kuhaju Erich Glavica iz Austrije, gastro stručnjakinja Matea McConnell Kučević iz Italije, Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić te Dražen Đurišević i Zlatko Sedlanić.