Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život TRADICIONALNA SINDIKALNA Podijeli

Karlovac uz Zagreb i Split jedini koji obilježava 1. svibnja – 25. godinu biciklijadom iz tri grada do Grduna

Netko transparenima, a netko biciklima šalje poruke o pravima radnika i širi svijest o udurživanju

Borba za radnička prava – moto je ovogodišnjeg sindikalnog obilježavanja Praznika rada, međutim ono će se održati u samo tri hrvatska grada – Zagrebu, Splitu i Karlovcu.

Dok će se u prva dva održati prosvjedne povorke, u Karlovcu će se radnici, 25. godinu za redom, okupiti na sindikalnoj biciklijadi.

– To je sve što je ostalo od obilježavanja 1. svibnja. Meni osobno je žao što svi gradovi nisu prepoznali potrebu obilježavanja 1. svibnja na bilo koji način. Mi smo krenuli prije 25 godina sa biciklijadom  da animiramo građane, da pošaljemo poruku o važnosti organiziranja, da je dobro biti član sindikata i mi to činimo ovim našim druženjem, kaže Nikola Badovinac iz SSSH Karlovačke županije.

Čak 32 sponzora podupiru biciklijadu od čega Karlovačka banka brine, kao i do sad, za majice koje će dobiti svi sudionici

Broj članova sindikata već je godinama isti, a da bi ih se privuklo na sidikalno udruživanje, u SSSH sada nude besplatnu pravnu pomoć za sve svoje članove.

U Karlovačkoj županiji je 2500 u sindikat učlanjenih radnika, a isti broj ljudi očekuje se u utorak, 1. svibnja na biciklijadi. Starta iz tri grada Duge Rese, Ozlja i Karlovcu prema Grdunu na Dobri. Nije utrka već rekreativna vožnja.

Prvi startaju Dugorešani u 8 sati. U Karlovcu se u to vrijeme počinju okupljati biciklisti ispred KABA-e i u 10 kreću preko Dubovca i Zadobarja do Grduna. Iz Vrhovca start je u 9:30. Na Grdunu sve očekuje 2300 porcija graha i nagradna igra.

Pročitajte i ovo

PRVA SVIJEĆA

Prve adventske svijeće palile su se u Karlovcu i Dugoj Resi