Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac BESPOVRATNE POTPORE Podijeli

Karlovac za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj osigurao više od milijun kuna

Zahtjevi za mehanizaciju će se primati mjesec dana, a prednost će imati mladi poljoprivrednici

Ukupno 1.050.000 kuna ove je godine na raspolaganju karlovačkim poljoprivrednicima za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. No, kriteriji su, zbog velikog interesa, ponešto promijenjeni.

Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za sve vidove poljoprivredne proizvodnje (stočarstvo, biljna proizvodnja, pčelarstvo) kao i za pokretanje dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.

Pravilnik za dodjelu potpora je objavljen na web stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr pod GOSPODARSTVO/POLJOPRIVREDA

Mijenjaju se ipak kriteriji za dodjelu potpora za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme i to tako da će se zahtjevi zaprimati samo mjesec dana, a kod dodjele sredstava prednost će imati mladi poljoprivrednici kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potpore bit će objavljen 2. travnja na gradskom webu gdje se nalaze i svi potrebni obrasci. A zbog cijele situacije s koronavirusom zahtjevi će se zaprimati isključivo elektronskom poštom. Treba ih slati na zeljka.males@karlovac.hr.

-Uz zahtjev za potporu obavezno se dostavlja račun za provedeno ulaganje (skeniran ili fotografiran) i dokaz da je plaćen (mora biti fiskaliziran ili treba dostaviti dokaz o uplati putem banke). Svu ostalu potrebnu dokumentaciju propisanu Pravilnikom, koja se ne dostavi uz zahtjev elektronskim putem, korisnici će dostaviti naknadno kad se za to steknu uvjeti.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

SDP ODGOVARA

“Mamiću, počnite provoditi teške odluke, krenite od davanja otkaza stranačkim uhljebima”