Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac PREMAŠILI PLAN Podijeli

Karlovačka banka u 2019. povećala dobit za 59% – na 20,9 milijuna kuna

Ova dobit premašila je KABA-in godišnji plan i predstavlja solidan potencijal za nastavak pojačane kreditne aktivnosti u 2020.

Karlovačka banka d.d. je u 2019. godini poslovala je i više nego uspješno. Prema nerevidiranom tromjesečnom financijskom izvješću, Banka je u 2019. godini ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 20,893 milijuna kuna.

To je povećanje za 59% u odnosu na godinu prije. Povećanje se bilježi i po ostvarenoj stopi povrata na kapital od 13,4%, rekordnoj po visini u odnosu na ostvarenja u prijašnjim godinama poslovanja.

Prošle godine rastao je i kapital Karlovačke banke. S iznosom od 177 milijuna kuna radi se o porastu od 13% i u toj visini čini 7,4% ukupnih izvora Banke.

Depoziti stanovništva rasli skoro 3 %

Primarni i stabilni izvor financiranja Banke su i dalje depoziti komitenata u iznosu od 2,135 milijardi kuna od kojih depoziti stanovništva čine glavninu, sa zabilježenim porastom u odnosu na 2018. za približno 3%.

Kreditna aktivnost Banke u 2019.g. rezultirala je porastom kredita stanovništvu za 6%, a kredita odobrenih segmentu malih i srednjih poduzetnika, porastom za 2%.

Dobit koju je Karlovačka banka zacrtala godišnjim planom poslovanja je ostvarena i premašena i svojom visinom predstavlja solidan potencijal za nastavak pojačane kreditne aktivnosti u tekućoj godini.

Pročitajte i ovo

DEBAKL RESTARTA

HDZ pobijedio diljem Karlovačke županije, osim u Kamanju i Plaškom