Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija POHVALNO Podijeli

Karlovačka bolnica među njih 10 koji su dobili bezuvjetno mišljenje revizora o poslovanju

Ostale ustanove, njih 39 dobili su uvjetno mišljenje

Karlovačka bolnica nalazi se među deset zdravstvenih ustanova koje su dobile bezuvjetno mišljenje Državne revizije koji su “češljali” sve ovakve ustanove u državi.

Samo deset ih je dobilo bezuvjetno mišljenje, a ostalih 39 dobilo je uvjetno mišljenje zbog niza prigovora revizora, a osim već znane kronične bolesti u zdravstvu, a to je poslovanje u crvenom, revizori su naišli na niz nepravilnosti, ponajprije u računovodstvenom poslovanju.Revizijom su također utvrđene nepravilnosti u području planiranja te javne nabave. Dio ustanova ih je potpuno zaobišao te je, suprotno propisima, nabava obavljena izravno od dobavljača. Bilježi se i velik broj prekovremenih sati,isplaćivanje stimulativne plaće iako se ne posluje pozitivno, zapošljavanje s neodgovarajućom spremom na mjesta koja traže visoku ili višu stručnu spremu, i slično. Takvih 39 ustanova dobilo je uvjetno mišljenje upravo zbog niza prigovora.
Karlovačka bolnica našla se tako u malom društvu “zdravih”, u kojem su i bolnica u Lovranu, psihijatrijska na Rabu, Thalassoterapia Opatija,zagrebački SUVAG, itd.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote