Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac UČENJE MLADIH Podijeli

Karlovačka Čistoća uči klince o potrebama razvrstavanja otpada

Mnogi od njih već znaju koji otpad ide u koju kantu

Čistoća Karlovac danas je u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu održala radionicu za učenike na temu odvajanja otpada. Ovo je prva radionica od predviđenih 11 u ciklusu u sklopu ovog projekta.

Direktor Čistoće, Ivan Polović, predstavio je projekt i najavio radionicu.

– Danas smo imali prvu radionicu vezanu uz projekt nabavke komunalnog vozila sa dvije komore. To vozilo je već u funkciji, radi, a u sklopu projekta obavezni smo napraviti 11 radionica. Ova radionica bila je prva u ciklusu, ističe direktor.

Radionica je bila podijeljena u dva dijela. Prvo je učenicima bilo objašnjeno što je otpad i kako ga treba razvrstati, a zatim su učenici sami razvrstavali otpad u posebne reciklažne kontejnere za papir i plastiku.

Kako im je bilo na današnjoj radionici ispričali su nam Amar i Ljubomir.

Amara jako zanima ekologija i čistoća okoliša. Već je o načinu razvrstavanja otpada znao i prije ove radionice, ali je sretan što je sudjelovao i pokazao koliko zna.

– Već prije sam znao da trebamo razvrstavati otpad. Papir se razvrstava u plavu kantu, u žutu kantu plastika, u zelenu staklo i crvena kanta je za baterije, pojašnjava Amar.

Njegov prijatelj, Ljubomir Resanović (16), pohvalio se svojim znanjem koje je stekao kao autolimar i svjestan je posljedica zagađivanja okoliša.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

BOŽIČNI OBRTNIČKI SAJAM

Božični obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak