Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac UOČI SVIH SVETIH Podijeli

Karlovačka groblja spremna za Sisvete, dio u potpuno novom “ruhu”

Na groblju Hrnetić sada je potpuno uređen novi dio s trgom i centralnim križem

Sva posljednja počivališta u Karlovcu već su spremna za blagdan Svih svetih, neka i u potpuno novom ruhu dočekuju posjetitelje.

Na groblju Hrnetić, na primjer, nova je šetnica, trg s centralnim križem i zelenom površinom, a groblje je prošireno za skoro 380 novih grobnih mjesta u što je uloženo više od 3 milijuna kuna.

Inače, samo ove godine Zelenilo je za redovno održavanje groblja uložilo oko 800 tisuća kuna, a još milijun kuna za investicije.

-Na groblju Hrnetić obnovili smo krov, stepenice i ulazna vrata na spremištu. Na groblju Vukmanić smo napravili jednu stazu, a na groblju Popović Brdo ugradili smo jednu fontanu s vodom. Na groblju Jamadol smo produžili jedno novo polje urni, a popravili smo stepenice i uredili staze na tom polju urni. U izgradnji smo i novih grobnica na groblju Jamadol, rekao je na današnjoj pressici u Hrnetiću direktor Zelenila Tomislav Vukelić izdvojivši samo neke od većih radova.

Investicije se nastavljaju i u 2022.

Staze su nove i na Pravoslavnom groblju te grobljima u Tušiloviću, Pokupskoj Blatnici i Zamršju. Investicijski ciklus u gradska groblja će se nastaviti i u narednoj godini, najavio je gradonačelnik Damir Mandić.

-Donijet je urbanistički plan uređenja groblja Švarča. Sredstva su osigurana za projektiranje parkirališta i na tom groblju nas očekuje ta velika investicija. Paralelno sa svim ostalim ulaganjima proširujemo groblje Jamadol. Mogu najaviti i projektiranje kosturnice na groblju Hrnetić što se pokazuje kao jedna nasušna potreba za organizaciju rada Zelenila, dodao je Mandić.

Za Sisvete posebna regulacija prometa oko nekoliko groblja i posebne autobusne linije

Za blagadan Sisveta pozvao je građane da se i na grobljima pridržavaju epidemioloških mjera.

-Ne želimo još restriktivnije mjere tako da bih zaista pozvao sve sugrađane da narednih dana i na otvorenom poštujemo sve nužne mjere pa i distancu i nošenje maski, rekao je Mandić.

Prema grobljima Dubovac, Jamadol, Hrnetić, Švarča i Mala Švarča od ove subote na snazi će biti i nova privremena regulacija prometa, a prema Hrnetiću i Jamadolu za blagdan će voziti i posebne autobusne linije.

Pročitajte i ovo

UHVAĆEN

BIH državljanin bušio gume po Rakovcu i Zvijezdi pa dolijao