Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Crna kronika AKCIJA KLEK Podijeli

Karlovačka i lička policija te USKOK uhitili trojicu švercera migranata naoružanih “do zuba”

Trojac se zločinački udružio, a uz šverc policija im je pronašla streljivo, eksploziv i bombu

Trojica hrvatskih državljana uhićena su jučer u sklopu operativne akcije kodnog naziva Klek zbog zločinačkog udruženja tj. švercanja migranata preko državne granice s BiH.

Akciju su proveli policijski službenici PU ličko senjske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom.

Utvrdili su da su se “trojica hrvatskih državljanina i više nepoznatih osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine udružila u zločinačko udruženje kako bi činili kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

Policija sumnjiči 46-godišnjeg hrvatskog državljanina da je organizirao i vodio zločinačko udruženje radi ostvarivanja nepripadne imovinske koristi činjenjem naprijed navedenih kaznenih djela. U navedeno zločinačko udruženje uključio je 40-godišnjaka i 23-godišnjaka, također hrvatski državljani te više nepoznatih osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a radi ostvarivanja ciljeva zločinačkog udruženja.

– Svi su uhićeni tijekom jučerašnjeg dana i to 46-godišnjak radi postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ u svezi kaznenog djela „Zločinačko udruženje“, a 40-godišnjak i 23-godišnjak radi postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ u svezi kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“.

U pretrazi pronađeni mobiteli, eksploziv, bomba, streljivo i malo novca

Tijekom jučerašnjeg dana policijski su službenici proveli i pretrage osoba, vozila, domova i drugih prostorija temeljem više naloga Županijskog suda u Zagrebu.

– Prilikom pretrage su pronađena i privremeno oduzeta tri mobitela koja su korištena za izvršenje kaznenih djela, više SIM kartica operatera Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedna ručna bomba M-75, oko jedan kilogram privrednog eksploziva i više od 500 komada raznog streljiva te 1299 kuna.

Uhićenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto