Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija RADE PUNOM PAROM Podijeli

Karlovačka mikrobiologija u mjesec dana odradila 5 tisuća pretraga, a još se i šire

Lavovski posao iza karlovačke ekipe

Mikrobiološki laboratorij Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije na Mažuranićevoj obali u Karlovcu malo pomalo i izgledom postaje respektabilan. U tijeku je nova faza unutarnjeg uređenja.

-Sad rješavamo problem sanitarnih čvorova s tuševima za djelatnike u prizemlju, a na katu se istovremeno radi nova praona laboratorijskog posuđa jer je zbog organizacije Molekularnog laboratorija gore sve malo ispremještano, otkrila je danas zamjenica ravnatelja Zavoda dr. Jelica Magdić nakon pressice stožera koja je održana u dvorištu mikrobiologije.

Slobodno bi se moglo reći da je na neki način koronavirus išao na ruku ovom novom uređenju.

-Govorili smo već o tome, mi smo morali otvoriti molekularni laboratorij da bi uopće mogli raditi COVID, a sad u cijeloj toj priči moramo imati i tuševe, muške i ženske te sanitarne čvorove odvojene, pojašnjava Magdić.

U zadnjih mjesec dana, od kad su preuzeli testiranje na koronu, odradili su lavovski posao.

-Mi smo do sada obavili preko 5000 uzoraka odnosno pretraga. Ne radi se o uzorcima, radi se o ljudima, o njihovim sudbinama, svatko od njih ima neku svoju priču i razumijemo ih.

I dok rade po cijele dane kako bi od uzimanja brisa do nalaza prošlo što manje vremena, planiraju i nove građevinske pothvate u svom prostoru.

-Još nagodinu nas čeka, uz pomoć županija i ministarstva branitelja kod kojeg smo aplicirali za lift, zatvaranje dvorišnog prostora s jednim toplim hodnikom kako bi i mi i pacijenti mogli cirkulirati, sa sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, podiznom rampom… to je za nagodinu, najavljuje Magdić.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja