Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Karlovac NE, HVALA Podijeli

Karlovačka oporba “otkantala” poziv HDZ-a da daju “svoje” ljude u nadzorne odbore gradskih tvrtki

Još jedan pokušaj neutraliziranja oporbe je ovo, tvrde

Oporba u karlovačkom Gradskom vijeću, odnosno vijećnici SDP-a, Možemo, Nova ljevica, HSS i vijećnik Cukina poručili su vlasti da je njihova ponuda da dostave imena za nadzorne odbore tvrtki u vlasništvu i suvlasništvu Grada – kozmetički populizam.

Šefu vijeća Marinu Svetiću koji im je poslao molbu da do sutra dostave prijedloge osoba za članove NO, poslali su odgovor:

Kao oporbeni gradski vijećnici dobili smo neočekivanu i iznenadnu ponudu gradonačelnika i vladajuće stranke da kandidiramo “svoje” ljude u nadzorne odbore gradskih poduzeća.
Takvu ponudu smatramo samo još jednim pokušajem HDZ-a u neutraliziranju karlovačke oporbe, a ne stvarne želje za promjenom načina vladanja.
Nakon što je kadrovska politika, koju vladajuća stranka već desetljećima sustavno provodi u Karlovcu, konačno raskrinkana i na nacionalnoj razini te postala opće mjesto katastrofalnog i bezočnog političkog kadroviranja, ovu ponudu smatramo čistim kozmetičkim populizmom čiji cilj nije stvarna promjena načina upravljanja gradskim tvrtkama nego jeftino i perfidno prebacivanje odgovornosti i na oporbene sudionike karlovačkog političkog života.
Osim toga, ona je došla svega dva dana prije imenovanja nadzornih odbora te kao i svaka ad hoc donijeta odluka govori o tome da je privremena i namijenjena tek određenoj, u ovom slučaju sasvim prozirnoj političkoj svrsi neutraliziranja kritike i dijeljenja odgovornosti.

Takvoj politici nećemo biti alibi, niti u njoj participirati, poručuju.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dario Mrzljak još četiri godine na čelu Nogometnog saveza Karlovačke županije