Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Crna kronika REKORD Podijeli

Karlovačka policija zaplijenila rekordnu količinu droge, na A1 zaustavili kombi s 307,09 kg marihuane

Paketi s cvjetovima marihuane bili su višestruko zamotani plastičnim ovojnicama

Pojačani nadzor prometa na A1 , na nadzornom punktu, nenadano je jučer rezultirao najvećom zaplijenom droge na području PU karlovačke. U kombiju nizozemskih registarskih oznaka punim marihuane, s točno 307,09 kilograma zaustavljen je 36-godišnji hrvatski državljanin. 

Pohvalila se karlovačka policija na današnjoj izvanrednoj pressici.

– Jučer 17. listopada prilikom pojačanog nadzora prometa putnika i vozila na autocesti A-1 na nadzornom punktu odmorišta Modruš u smjeru Zagreba, a u cilju podizanja opće razine sigurnosti, preveniranja i sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela zaustavljeno je kombi vozilo nizozemskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Tom prilikom u prtljažnom prostoru pronađeno je ukupno 307,09 kg suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković.

Kako se moglo vidjeti i čuti danas u PU karlovačkoj, paketi s cvjetovima marihuane bili su višestruko zamotani plastičnim ovojnicama. To ipak nije moglo sakriti intenzivan miris pa policija jučer nije morala puno dvojiti što to 36-godišnjak prevozi u kombiju. Uhićen je i uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama bit će doveden pred državnog odvjetnika, a potom i suca istrage.
Osim toga, počinio je i niz prometnih prekršaja.

– Ujedno, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, zbog isteka važenja prometne dozvole, upravljanja vozilom bez sklopljene police osiguranja u prometu i oštećenja registarskih pločica protiv 36-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog. Nadalje, zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, a zbog upravljanja vozilom stranih registarskih oznaka za koje nije plaćen poseban porez, nadležnoj Carinskoj upravi bit će upućena obavijest.

Policija nastavlja istragu. Više od 307 kilograma marihuane do sad je najveća takva zapljena droge na ovom području, a vjerojatno i šire.

Pročitajte i ovo

TUŽNA VIJEST

U Zagrebu preminuo Karlovčanin (60) koji se liječio od korone: Srce nije izdržalo