Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac BRŽE, BRŽE Podijeli

Karlovačka vlast traži brže rješavanje Borlina, nosivi asfalt do 23.prosinca, ali Mandić uz brzinu želi i bez državnog prometa

To kako mještani na ovom području žive zbog radova, posebna je priča

Brže i bolje, očito je moto karlovačke gradske vlasti barem što se radova na Borlinu tiče. Nakon što su radovi i kvaliteta života i prometovanja digli živce svima koji su na bilo koji način vezani uz ovaj dio, vlast se angažirala pa uz brzinu radova traže i prestanak tranzitnog prometa s državnih cesta po tamošnjim lokalnim prometnicama.

Tako će radovi na Borlinu na rekonstrukciji ceste biti završeni do 23. prosinca i to do faze nosivog asfalta što će značiti lakše prometovanje. Nakon toga počinju radovi na raskrižju Žumberačke ulice za koje izvođač traži rok od 28 dana, dok Mandić traži da to bude maksimalno deset!Razlog se vidi i iz aviona – otežana svakodnevica građana na tom dijelu.

Karlovački gradonačelnik traži i dalje da se nakon 23. prosinca tranzitni promet s državnih cesta više ne odvija lokalnim prometnicama zbog narušene sigurnosti, ali i uništavanja cesta koje tu količinu prometa ne mogu podnijeti. Zato sljedećeg utorka saziva u Karlovac predsjednika uprave Hrvatskih cesta i resornog ministra, ali i župana da sjednu kako bi se problem što brže riješio.

Pola godine teškoća i problema s jedne strane, vrijednost projekta s druge strane, a s treće dramatično loši uvjeti života tamošnjih mještana, sve su to razlozi koji gradsku vlast “tjeraju” na požurivanje radova jer nezadovoljstvo građana nema cijenu, a i uvijek dođe na naplatu.

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici