Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija ZA STABILNIJU POSLOVNU JESEN Podijeli

Karlovačka županija malim i srednjim poduzećima subvencionira 2 % kamate na kredite

Krediti od minimalnog 100 tisuća kuna do maksimalno 2 milijuna kuna, kamate za žene, mlade i početnike 0 %

Mikro i malim poslovnim subjektima s do 50 zaposlenih, Karlovačka županija će subvencionirati kamatu na poduzetničke kredite u visini 2 %.

U suradnji s poslovnim bankama i prvi put s HBOR-om, sufinancirat će se kamate za tri kreditne linije – poduzetništvo mladih, žena i početnika, investicije privatnog sektora i obrtna sredstva. Korisnici moraju imati sjedište na području županije. Cilj je pomoći im da prebrode najavljivanu tešku jesen.

– Korisnicima kredita bi bila plasirana vrlo povoljna kreditna sredstva gdje bi se kamatala za krajnje korisnike kretala od 0 do 1,5 %. U liniji poduzetništvo žena, mladih i početnika Karlovačka županija bi financirala i naknadu za obradu kredita pa bi takva kreditna sredstva za krajnjeg korisnika bila potpuno besplatna, rekla je Tihana Stanković Čohan iz Radne skupine za pomoć gospodarstvu.

Pokrivene sve djelatnosti, javna rasprava od ponedjeljka, krediti i subvencije kamata od jeseni

Krediti će ići od minimalnog iznosa 100 tisuća kuna za obrtna sredstva do maksimalnog iznosa od 2 milijuna kuna za investicije privatnog sektora.

Karlovačka županija je u proračunu osigurala kreditni potencijal od 10 milijuna kuna za nadolazeću godinu. Trošak kamata teretit će proračun u iznosu do 250 tisuća kuna.

-To je jedna konkretna pomoć našim gospodarstvenicima. Pokrili smo cijeli spektar poduzetnika, sve djelatnosti su unutra osim primarne poljoprivredne proizvodnje. Dakle, svi će biti prihvatljivi prijavitelji, savjetovanje s javnošću kreće službeno od ponedjeljka i svi će moći doprinijeti sa svojim prijedlozima i komentarima. Vjerujem da već na jesen ćemo moći prikupljati zahtjeve za poduzetničke kredite  koje će odobravati povjerenstvo na razini županije i kasnije HBOR odnosno u konačnici poslovne banke,  dodao je viši savjetnik za razvoj i EU fondove u Karlovačkoj županiji Željko Fanjak.

Pročitajte i ovo

SUBOTA

Danas 197 pozitivnih u Karlovačkoj županiji