Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija KULTURNO UZDIZANJE Podijeli

Karlovačka županija raspodjelila 1.296.000 kuna za 91 projekt u kulturi

Na rezervnoj listi završilo 38 projekata jer nije više bilo novca

Karlovačka županija raspodjelila je 1.296.000 tisuća kuna za programe javnih potreba u kulturi za ovu godinu. Sredstva su odobrena za 91 od 130 pristiglih projekata iz svih gradovi i općina Karlovačke županije.

Za aktivnosti u kulturi, organizaciju kulturnih akcija i manifestacija otišlo je najviše novca, 871 tisuća kuna, od kojih je pojedinačno najviše, čak 210 tisuća kuna, dobio ZAKUD Karlovačke županije.

Zorin dom je za vlastitu i gostujuću dramsku produkciju dobio potporu od 90 tisuća kuna, a isto toliko Županija je namjenila i Folklornom ansamblu “Matija Gubec” za organizaciju Međunarodnog festivala folklora. Knjižnici “Ivan Goran Kovačić” je za projekt Županijske pokretne knjižnice odobreno 70 tisuća kuna.

Projekt sanacije i uređenja interijera Paviljona Katzler jedini odbijen, ostali na rezervnoj listi

Ukupno 34 projekta za program zaštite i obnove kulturnih dobara dobila su 280 tisuća kuna potpore dok je za 11 projekata iz programa uređenja i opremanja ustanova i udruga u kulturi taj iznos 145 tisuća kuna.

Na rezervnoj listi je 38 projekata. Za njih nije bilo novca, ali u Županiji kažu da nije sve tako crno. – Ti projekti mogu biti naknado odabrani za financiranje ako se osiguraju dodatna sredstva.

Jedan jedini projekt koji je odbijen jer nije udovoljio uvjetima formalne prihvatljivosti je onaj za sanaciju i uređenje interijera Paviljona Katzler u Karlovcu.

Sve rezultate pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

PRVA LOPATA

Radovi na aglomeraciji u Dugoj Resi u utorak počinju u Tušmeru. ŽUC pripremio cestu za siguran dolazak djece u školu