Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -7C° Slunj

Elizabeth se u svijet glume probila 2011. kada je glumila u triler drami 'Martha Marcy May Marlene' , za koju je bila nominirana za filmsku nagradu Critics 'Choice za najbolju glumicu 'Bilo je zastrašujuće odrastati u sjeni sestara, imale su pažnju...' Američke vlasti zabrinute su zbog desničarskih skupina i rasističkih ekstremista koji prijete prosvjedima zbog Bidenove izborne pobjede i očekuju nerede na dan inauguracije Uhićen s lažnom akreditacijom, imao je pištolj i 500 metaka U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 16. kola Bundeslige Stuttgart je na svom stadionu protiv Borussije Mönchengladbach odigrao 2-2, a domaćini su do remija došli iz penala u šestoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 35. minuti iz penala kojeg je skrivio hrvatski nogometaš Borna Sosa. Siguran realizator bio je Lars Stindl. Sosa se iskupio u drugom poluvremenu kada je u 58. minuti nakon njegovog ubačaja Nicolás González pogodio za 1-1. No, Borussia Mönchengladbach je ponovno povela u 61. minuti, a strijelac je bio Denis Zakaria. Ipak, u šestoj minuti sudačke nadoknade Silas Wamangituka iz penala donosi Stuttgartu remi 2-2. Sosa skrivio penal pa asistirao treći put u posljednjih šest kola Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju i bile smo u šoku. Uvijek smo imale osjećaj da je negdje u blizini. Nije ostavljao prostor da se posumnja kako se događa nešto toliko užasno, ispričala je glumica Glumica (25) optužila vlasnika škole glume (68): 'Silovao me kad sam imala 17, nisam jedina'

Županija RADI SE Podijeli

Karlovačka županija u petoj brzini: Ubrzano rade na nizu projekata i povlače bespovratni novac

Bilo bi sve i brže da država nije toliko spora, zato u županiji moraju biti strpljivi(ji)

Sve što su mogli pokrenuli su, a i brže bi da im nije spore države. Poručile su zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar na pressici na kojoj su novinarima prezentirale rad županijske uprave u godini na izmaku.

Niti od jednog od 627 projekata ukupno vrijednih 6,2 milijarde kuna, koliko ih je u bazi, nije se odustalo, naglasile su.

-Vrijeme koje teče na državnoj razini nije ono koje teče kod nas. Htjeli bismo brže rješavati predmete u Ministarstvu državne imovine, da nam Ministarstvo mora, prometa, infrastrukture jednako tako brže realizira neke projekte, rekla je Furdek Hajdin.

– U društvenoj vertikali za sve što je bilo na državnoj razini natječaja, mi smo uspjeli izrealizirati, ali za one projekte, poput dvorane u Dugoj Resi i dogradnje Medicinske škole, gdje nema natječaja tu čekamo bolja vremena i to vrlo optimistično, dodala je Hajsan Dolinar.

Furdek Hajdin je istaknula da je završeno ili u fazi završavanja 40 % odnosno 238 projekata. Izrađena su četiri strateška dokumenta, radi se s državom na 44 projekta koja su bila na sjednici vlade prije godinu dana. To su među ostalim obrana od poplave Ogulina i Karlovca, trasa pruge Leskova – Karlovac, čvor Novigrad, Centar za gospodarenje otpadom, obilaznica Turanj, most u Gornjem Pokupju, ali i ITU mehanizam te Slovinjska deklaracija.

-Karlovac i Ozalj vode ispred nas međutim mi smo tu da onima koji ne mogu sami pružimo ruku i pomognemo, a to su grad Slunj i okolne općine Cetingrad, Krnjak, Plaški, Saborsko, Rakovica i Vojnić, kaže Furdek Hajdin.

Projekti po mjeri građana rade se i zahvaljujući redovitim kolegijima u općinama i gradovima. Svih 22 jedinice lokalne samouprave do sad su obišli tri puta. ZAŽELI, KAŽU zdravlje, KA RADDAR, energetska obnova, samo su neki od milijunskih projekata koji su ili provedeni ili su pri kraju.

Oni koji će tek započeti u 2020. značajno su podigli županijski proračun.

-Mi smo 2017. krenuli sa 607 milijuna proračuna u Karlovačkoj županiji. Prošle godine taj proračun je iznosio 619 milijuna, a izvršenje je bilo 604 milijuna, a proračun za 2020. je predviđen u iznosu od 944 milijuna i 60 tisuća kuna, naglasila je Hajsan Dolinar.

Pročitajte i ovo

TRŽIŠTE RADA

Najviše radnih mjesta traži se u zdravstvu, prerađivačkoj industriji, građevini i obrazovanju