Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija BOSILJEVO Podijeli

Karlovačka županija ulaže u malo Bosiljevo

Stari grad će biti tema i na skorašnjoj sjednici Vlade

Projekt ZAŽELI najveći je koji se trenutno provodi na području općine Bosiljevo. Zaposleno je 12 žena koje već mjesec dana brinu o 50 najstarijih žitelja što se pokazalo punim pogotkom.

– Korisnici koji su obuhvaćeni projektom u rasponu su od 60 godina na više. Imamo čak četvero ili petero ljude koji su preko 90 godina i koji žive sami. Njih obilaze ove naše žene koje su zaposlene preko projekta, rekao je načelnik Bosiljeva Josip Kasun.

Nakon isteka projekta tražit će načine kako nastaviti brigu i skrb o starima i nemoćnima na području općine.

Osim ovog projekta Općina je uložila 600 tisuća kuna za uređenje nerazvrstanih cesta, projektiraju rekonstrukciju odvodnje i vodovoda u samom centru mjesta, a iz županijskog Razvojnog fonda dobili su i 135 tisuća kuna za projektiranje 5,5 kilometara nerazvrstane ceste koja prolazi iznad akumulacijskog jezera HE Lešće. To područje u Bosiljevu vide kao turistički potencijal.

– Izgradnjom te prometnice otvorili bi prostor za turističke sadržaje jer upravo je jezero, koje nam se nalazi u zaleđu naselja Grabrk, jedno potencijalno lokalitet za razvoj turizma.

Bosiljevo je uključeno i u projekt “KAŽU zdravlje” pa će ambulanta idući mjesec dobiti novu opremu.

– U vrijednosti 42.000 kuna dobit će defibrilator, tens uređaj, spirometar i još neke od uređaja kojoi su potrebni u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Razgovaralo se i o mogućnosti izgradnje male školske dvorane u Bosiljevu. O Starom gradu Bosiljevo i bivšoj policijskoj ispostavi koji su u vlasništvu države razgovarat će se na sjednici Vlade RH početkom prosinca u Karlovačkoj županiji.

Pročitajte i ovo

KORONA VRIJEME

Četiri novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji – 1 u Dugoj Resi, 3 u Ogulinu