Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac KORONA JE KRIVA ZA SVE Podijeli

Karlovačke gradske tvrtke u 2019. pozitivno poslovale. U 2020. korona donijela velike probleme Mladosti i Hostelu

Mjesec i pol dana nije bilo prihoda

Sve karlovačke gradske tvrtke u prošloj su godini poslovale pozitivno. To će im olakšati izazove koje je donijela 2020., rekao je gradonačelnik Damir Mandić na pressici uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj će biti podnesena izvješća o radu tvrtki.

Dok se poslovanje u Vodovodu i kanalizaciji, Zelenilu, Čistoći i Gradskoj toplani stabiliziralo te se nastavlja s realizacijom projekata – aglomeracijom, širenjem groblja, gospodarenjem otpada, obnovom vrelovoda – u Mladosti i Hostelu Karlovac ipak ozbiljniji problemi.

-Kod Mladosti je to vezano uz korištenje sportskih objekata jer nisu korišteni pa nije bilo prihoda, ali i uz parkiranje. Kod hostela je jasno, turizam je u velikim problemima.

Mladost i Hostel Karlovac u nemirnom moru

Idućih šest mjeseci Mandić će zato,  zajedno s direktorima tražiti rješenje.

-Kako ih što kvalitetnije provesti kroz to nemirno more, slikovito je rekao.

Na pitanje koliki je pad prihoda Mladosti i Hostela te hoće li biti otpuštanja kaže kako je pad prihoda puno veći od 30, 40 %, a kod hostela još i više.

– Što se tiče samog stabiliziranja poslovanja ne mogu govoriti o tome hoće li biti otpuštanja ili ne. No, definitivno ključno je ovu 2020. preživjeti.

A zbog koronavirusa u gradskoj upravi se već posljednja dva tjedna ponovo mjeri temperatura svima koji ulaze u zgradu Magistrata. Također, svi koji ulaze moraju nositi maske. Sjednica gradskog vijeća sutra će se održati pod istim uvjetima, vijećnici će morati držati razmak pa će i Velika vijećnica biti premala. Direktori će je stoga pratiti iz Male vijećnice, a novinari s balkona.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju