Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Karlovačke kuglačice, bez Kos, Maležić i Šagovac, u Osijeku upisale sedmi ovosezonski poraz

Jedini poen u porazu karlovačkih kuglačica izborila je Natalija Sonički.

Kuglačice Karlovca danas su na kuglani Pampas u Osijeku, u dvoboju 8. kola Prve hrvatske lige, pretposljednjeg u jesenskom dijelu prvenstva, poražene od domaće ekipe Osijeka ’97 rezultatom 7:1 (3108:3032).

Bilo je to još jedno gostovanje na kojem smo se nadali da bi Karlovčanke mogle do pozitivnog rezultata jer Osječanke su do ovog kola bile samo poziciju na ljestvici iznad njih, a i u posljednja dva domaća susreta, protiv Istra i Mlake, odbacale su prilično slabo. Međutim, šanse karlovačkih kuglačica umanjene su već u startu jer su u središte Slavonije doputovale bez Lidije Kos, Ane Maležić i Danijele Šagovac. Prilika za pozitivan rezultat propuštena je već u prva tri bloka, u kojem Katarina Zajec, Katarina Čurilović i Nikolina Čoko nisu iskoristile ponuđene šanse te su sve tri ostale bez poena, a u preostala tri bloka u slabo izdanje cijele ekipe uklopile su se i Natalija Sonički, Martina Čoko i Ivona Škalamera.

Zajec je poražena od Mirjane Gorup (2:2, 513:534) jer u zadnjem setu nije uspjela nadoknaditi 23 čunja zaostatka, Čurilović je izgubila od Andree Kolak (1:3, 503:494), u dvoboju u kojem je domaća igračica sa samo 494 čunja uspjela uzeti tri seta, a Nikolina Čoko i Margita Vuka su u zadnji set ušle poravnate i po setovima i oborenim čunjevima, no u tom odlučujućem setu Osječanka je bila bolja za dva čunja (1.5:2.5, 539:541).

Imao je Karlovac svejedno priliku u zadnja tri bloka napraviti preokret jer Osječanke su imale samo 14 čunjeva prednosti. Sonički, Martina Čoko i Škalamera trebale su nadigrati svoje suparnice i nadoknaditi tu malu prednost u čunjevima, ali u tome nisu uspjele. Sonički je osvojila poen protiv Štefice Pofuk (3:1, 481:473), no Martina Čoko je izgubila od Ines Tomić (1:3, 509:555), a Škalamera je bila slabija od Marine Matković (1:3, 487:511).

Uoči posljednjeg jesenskog kola Karlovčanke će ostati na pretposljednjem 9. mjestu ljestvice s 2 boda, no sad su upale u malo nezavidniju situaciju jer im osmoplasirani Zagreb bježi četiri boda. Jesenski dio sezone okončat će domaćim dvobojem s porečkom Istrom.

Pročitajte i ovo

VESLANJE

Ema Hodak državna prvakinja u samcu za kadetkinje A, Izabela Poljančić doprvakinja u istoj disciplini