Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Karlovačke kuglačice u uzvratu upisale pobjedu nad Plitvičankama, ali nedovoljnu da se plasiraju u Prvu hrvatsku ligu

Poene za karlovačku ekipu ubilježile su Nikolina Čoko (533), Katarina Zajec (538) i Ivona Škalamera (530).

Kuglačice Karlovca danas su na kuglani Doma oružanih snaga Zrinski, u uzvratnom susretu doigravanja za prvaka Druge hrvatske lige Zapad, pobijedile ekipu Plitvica rezultatom 5:3 (3155:3145), ali to im nije bilo dovoljno da osvoje titulu i vrate se u Prvu hrvatsku ligu.

Ključnim se pokazao prvi dvoboj, odigran u petak na kuglani Hotela Jezero na Plitvicama, u kojem su Karlovčanke, oslabljene za neigranje ozlijeđene Ivone Škalamera, uvjerljivo poražene rezultatom 7:1. Iako su u jesenskom dijelu prekinute sezone slavile nad Plitvičankama na svojoj kuglani 7:1, znalo se da je pred Karlovčankama vrlo težak, gotovo i nemoguć zadatak, jer nakon dvoboja u petak, kojeg su odbacale prilično slabo, bilo je evidentno da su Plitvičanke u nešto boljoj formi i da će teško ispustiti stečenu prednost.

Doduše, današnji uzvratni dvoboj za karlovačke je kuglačice krenuo jako dobro. Nikolina Čoko slavila je nad Gordanom Gračan (3:1, 533:507), a Katarina Zajec bila je bolja od Ane Rapo (4:0, 538:467) pa su Karlovčanke povele 2:0, stekle čak 97 čunjeva prednosti, a Plitvičanke su osvojile samo jedan set, što bi u slučaju 7:1 pobjede Karlovčanki također igralo veliku ulogu. Međutim, odluka o plasmanu u viši rang pala je već u sljedeća dva bloka. Dijana Mlinarić povela je 2:0 u setovima protiv Danijele Šagovac, a Ines Kolar protiv Martine Čoko. Obje karlovačke igračice uzele se potom treće setove i ostale u igri za osvajanje poena, no u četvrtom su Plitvičanke bile uspješnije i razriješile borbu oko naslova i plasmana u Prvu hrvatsku ligu. Mlinarić je slavila protiv Šagovac (3:1, 558:501), a Kolar nad Martinom Čoko (3:1, 556:537), gošće su izjednačile na 2:2 i bilo je jasno da Karlovčanke na koncu mogu slaviti maksimalno sa 6:2, što im nije dovoljno za ukupnu pobjedu. U posljednja dva bloka Ana Maležić je poražena od Tanje Galac (0:4, 516:551), a Ivona Škalamera nadigrala je Mariu Gračan i zamjenu Ivanu Rapo (2:2, 530:506) pa su domaće igračice slavile pirovu pobjedu rezultatom 5:3.

Plitvičanke su tako osvojile naslov prvakinja Druge hrvatske lige Zapad i plasirale se u Prvu hrvatsku ligu, a Karlovčanke će i sljedeće sezone nastupati u drugoligaškom rangu.

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura