Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život PEDALE LAGANINI U PARIZU Podijeli

Karlovačke “Pedale laganini” na biciklističkom ultramaratonu “Paris-Brest-Paris”

Ni malo “laganini” neće biti odvoziti 1230 kilometara dugu stazu

Četvorica članova SRK Pedala Laganini  Zdenko Grgurić, Alen Katić, Dario Matanić i Milan Štrk jedni su od ukupno 16 biciklista iz Hrvatske koji 18. kolovoza sudjeluju na najstarijem biciklističkom ultramaratonu na svijetu Paris – Bret – Paris. 

Prošli su teške kvalifikacije tj. ove godine odvezli seriju breveta od 200, 300, 400 i 600 km unutar određenog vremenskog limita i uspjeli postati dio ove nevjerojatne biciklističke priče koja traje već skoro 130 godina.

Iako je prvi ultramaraton održan davne 1891. ove godine bit će održan tek 19. s obzirom da se manifestacija, na kojoj se ove godine očekuje oko 6000 natjecatelja iz cijeloga svijeta, održava svake četiri godine (prvih pet ultramaratona održavalo se svakih 10 godina).

Radi se o izuzetno zahtjevnoj ruti jer biciklisti put od 1230 kilometara trebaju prijeći za manje od 90 sati. Start je iz Rambouilleta pored Pariza te se vozi do Bresta na Atlantskom oceanu i nazad. Vozi se bez logističke potpore što znači da sva odjeća i oprema moraju biti na biciklu. Tek su na kontrolnim točkama svakih stotinjak kilometara osigurana mjesta za kratki odmor.

Karlovački četverac prema Parizu kreće 15. kolovoza. Start utrke je 18. kolovoza navečer.

Pročitajte i ovo

INTERNET TRGOVINA

Kako online katalozi poboljšavaju e-trgovine