Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac POTPORE Podijeli

Karlovačke potpore za poljoprivrednike i poduzetnike sve traženije, uskoro počinje dodjela ovogodišnjih

Nakon javnog savjetovanja o Pravilnicima za dodjelu

Ove godine, kao i prošle, Grad Karlovac će za potpore poljoprivrednicima i poduzetnicima na svom području osigurati potpore od 1,3 milijuna odnosno 1,1 milijun kuna.

Poticaji će se moći početi koristiti nakon donošenja Pravilnika o dodjeli spomenutih potpora za koje je do 5. veljače u tijeku javno savjetovanje.

Interes je velik, rekla je danas v.d pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Andrea Vrbanek. Lani su utrošena sva predviđena sredstva, a najviše su ih tražili poduzetnici za proizvodne djelatnosti te poljoprivrednici za nabavu mehanizacije.

Nastojimo na ovaj način poticati dobru poduzetničku klimu u gradu i pomagati osobito mladim poduzetnicima, naglasila je.

-U tom smjeru su se pravilnici i izmjenili u odnosu na prošlu godinu. Prijedlog je da mladi poduzetnici imaju veće potpore nego što su do sada imali. Oni su i sada imali veće potpore, ali predlaže se da im se prizna 80 posto ulaganja tako da će im biti još povoljniji uvjeti, a isto tako i za mlade poljoprivrednike. Nadalje, potpore ostaju  za proizdvodnju, za edukaciju, za sudjelovanje na sajmovima, za prijavu EU projekata

Na svaku kunu gradske potpore poljoprivrednici su uložili još svoje dvije, a poduzetnici kunu i pol.

– Poljoprivrednici i poduzetnici kupuju lokalno tako da i sva ova uređenja koja smo imali , koliko mi vidimo po računima, bila su izvršena od lokalnih poduzetnika. To nam je bitno i jako drago da se kroz naše potpore nekoliko puta okrene ta korist.

Posebno tražene lani bile su potpore u turizmu. Mali iznajmljivači unaprijeđivali su svoje smještajne kapacitete ili uređivali nove. Uz mlade poduzetnike posebno će se poticati i početnici, ali i svi oni koji će nešto raditi u Zvijezdi.

– Za sve vrste potpora u Zvijezdi se dobiva pet tisuća kuna više. Na taj način nastojimo oživjeti Zvijezdu i potaknuti male poduzetnike da biraju prostore u Zvijezdi.

Kada 5. veljače završi javno savjetovanje i bude donesen Pravilnik započet će korištenje potpora. One se dodjeljuju tijekm cijele godine i to po izvršenim radovima. Najveći mogući iznos je 20 tisuća odnosno 25 tisuća kuna za one u Zvijezdi.

Pročitajte i ovo

ZA ČIŠĆU PRIRODU

Na Orlovcu danas veliko čišćenje otpada na trasi dugoj 5 km