Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac U DRAGOJLI SVI OPREMLJENI Podijeli

Karlovačke škole spremne za online nastavu, vrtići ostaju otvoreni

Grad Karlovac apelirao je na Autotransport da redovito dezinficira autobuse za javni prijevoz

Osnovna škola Dragojle Jarnević u Karlovcu spremna je za online nastavu koja počinje od ponedjeljka u cijeloj Hrvatskoj.

Sve škole i fakulteti će, podsjetimo, biti zatvoreni na dva tjedna. No, učenicima ovo neće biti neplanirani praznici već će kod kuće morati savladavati gradivo. Upravo za to pripremaju se učitelji. U Dragojli su već osnovali virtualne razredne grupe na koje će se ulogiravati i učenici i učitelji.

– Trebalo bi sve funkcionirati u redu. Jednostavno je, poput svake društvene mreže, a djeca imaju iskustva s tim. Djeca se neće morati uključivati u realnom vremenu. Ja kao učiteljica engleskog jezika stavim neki zadatak ili postavim filmić sa zadatkom, oni mogu odgovoriti ili već u kakvoj je formi zadatak zadan od kojeg učitelja, pojasnila je učiteljica engleskog jezika Melita Rupčić Žabčić.

Nastavu na daljinu polazit će učenici od 5. do 8. razreda. Škola se, kaže zamjenica ravnateljice Iva Katić, pobrinula i za sve one učenike koji kod kuće nemaju računala ili pristup internetu.

-Tableti koji su u vlasništvu škole za 1. razrede, podijeliti učenicima 6. i 8. razreda koji nisu dobili tablete jer još nisu uključeni u reformu “Škole za život” i koji nemaju kod kuće niti laptop niti računalo kako bi mogli pratiti online nastavu. Također, zatražena jedodatna količina SIM kartica besplatnog interneta koje će učenici moći koristiti kod kuće za online nastavu, dodala je Katić.

Iako nastava uglavnom neće biti uživo, nastavnici će moći pratiti koliko je aktivan svaki pojedini učenik. Učenici nižih razreda nastavu će pak pratiti na televiziji pa njima tableti i računala neće biti potrebni.

Dok škole u Karlovcu neće raditi, vrtići će biti otvoreni, naglasio je gradonačelnik Mandić.

-Dječji vrtići Grada Karlovca do daljnjega će raditi normalno, ali apeliramo na roditelje da djecu dovode u vrtiće ukoliko nikako nemaju drugu alternativu. Jednako tako dolazak djece u vrtiće kao i odlazak vršit će se uz posebne mjere prevencije.

Apeliralo se i na tvrtku Autotransport da redovito dezinficira autobuse za javni prijevoz.

Pročitajte i ovo

ONLINE SJEDNICA

Smrad s Ilovca, čekanje za kontejnere za glom. otpad, ali i sudbina spremnika za tekstil zanima karlovačke vijećnike