Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac POTPORE Podijeli

Karlovačke udruge za 175 projekata dobile 1.130.000 kuna od Grada i gradskih tvrtki

Ubuduće će na ocjenu i učinak tih projekata na grad

Milijun i 130 tisuća kuna ukupan je novac kojeg su izdvojili Grad Karlovac i gradske tvrtke iz svojih proračuna za potporu 175 projekata karlovačkih udruga.

Danas su im dodijeljeni ugovori pa će se do kraja ove godine provoditi projekti za razvoj civilnog društva, za mlade, sport, branitelje, kulturu…

– Ovo je velik novac, ali kad uzmemo u obzir da u Karlovcu imamo 706 registriranih udruga iz svih područja onda je to stvarno velika brojke i kad stavite u taj odnos novce i broj udruga onda to jest novac koji je značajan, ali ne i dovoljan, rekao im je tom prilikom gradonačelnik Damir Mandić.

Zahvalio je svim udrugama na doprinosu kojeg svojim radom daju Karlovcu.

–  Mi u gradu Karlovcu imao više nego kvalitetnu scenu civilnog sektora i mislim da najveći broj udruga s onim što rade jesu dodana vrijednost i životu grada i građana i u konačnici svih članova udruga, napomenuo je, ali i najavio kako će u narednom razdoblju morati promišljati da se traže načini kako da se vlastite projekte financira iz više različitih izvora, a Grad pri tom bude partner te da se analizira učinkovitost projekata tj. što se njima dobilo.

– Imamo analizu i provjeru utroška sredstava sukladno projektu. Vi ste rekli treba nam 3 tisuće za to i vi ste za to potrošili 3 tisuće. Ono što nedostaje je što je grad dobio od ovih novaca.

Pročitajte i ovo

PUNIM PLUĆIMA

Karlovčani udišu zrak prve kategorije, gotovo da nikad nema onečišćenja sumpornim dioksidom