Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac 110. BRIGADA HV Podijeli

Karlovački branitelji u čast 110. brigade u 14 čamaca spustit će se sutra Koranom od Turnja do Foginovog

Trideset je godina od osnutka 110. brigade HV

Spust rijekom Koranom karlovačkih branitelja, a sve u povodu 30. godišnjice osnutka 110. brigade Hrvatske vojske održat će se sutra na potezu od Turnja do jablanova na Foginovom kupalištu.

Prvi put nakon 30 godina, a u organizaciji Udruge pripadnika 110. brigade ZNG/HV uz pokroviteljstvo Grada Karlovca, te u provedbi karlovačke agencije Croatia Open Land Tours DMC, branitelji će tako zajedno zaploviti prvom crtom bojišnice.

Udruga pripadnika 110. brigade ZNG/HV s ponosom je provela ideju i pisanje nekih novih običaja i tradicija te je poziv uputila i pripadnicima ostalih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Karlovačke županije i šire na koji su se mnoge odazvale.

Tako će se sutra u 10:00 sati, umjesto mimohoda gradskim ulicama, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata rafting čamcima spustiti Koranom kroz područje nekadašnje prve crte u obrani grada – od Muzeja Domovinskog rata na Turnju do jablanova iza Foginovog kupališta.

Zajedno će obići tu strateški važnu liniju na kojem je zaustavljen neprijatelj u pokušaju zauzimanja grada i presijecanja Hrvatske.

Nastavak druženja sudionika spusta, ostalih branitelja i njihovih obitelji te građana bit će na ŠRC Korana uz zabavni program od 12 sati, a od 13 sati za posjetitelje će biti osiguran besplatan ručak – vojnički grah.

Rafting  će provesti karlovačka agencija – Croatia Open Land Tours DMC.

-Iznimna mi je čast biti realizator ove priče od Udruge pripadnika 110. brigade ZNG /HV. Kao dijete branitelja, držim do tradicije, no rodila se ideja o obilježavanju obljetnice osnutka na drugačiji način. Rijeka Korana je odigrala važnu ulogu te je došlo vrijeme da mimohod održimo upravo spustom čamcima po Korani. U spustu će sudjelovati određeni broj branitelja u 14 čamaca, a sudionike spusta će osiguravati 14 skipera, od kojih je većina licencirana međunarodnom licencom WRT pro Rescue 3 od strane Hrvatske gorske službe spašavanja. Također, ovaj spust je osiguran od strane agencije, a kao dodatno osiguranje agencija je angažirala pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Karlovac, karlovački ronioci KPA Karlovac te i JVP Karlovac koji će vršiti osiguranje obale, rekao je Krešo Rogoz iz ove tvrtke.

Pročitajte i ovo

RANOJUTARNJA ODLUKA

13 vijećnika ZA Most Specijalne jedinice policije Grom: Ovo je most demokracije jer je s Domovinskim ratom ona stigla u Karlovac