Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac ŠKOLA Podijeli

Karlovački Crveni križ bez ljetnih razmjena udžbenika, u Gimnaziji zakazana za 8. rujna

Za osnovce će biti tiskani potpuno novi udžbenici, a za srednje škole ponuda i potražnja je proteklih godina bila prilično slaba.

KARLOVAC – Karlovački Crveni križ ove godine neće organizirati razmjene školskih udžbenika, ali karlovačka Gimnazija hoće i to 8. rujna.

Ljetni mjeseci ranijih su godina u Karlovcu bili prilika za razmjene udžbenika i nabavu školskih knjiga i radnih bilježnica po minimalnim cijenama. Međutim, Crveni križ Karlovac ove godine neće organizirati razmjene, a razlog je što će za osnovce biti tiskani potpuno novi udžbenici, a za srednje škole je ponuda i potražnja bila dosta mala. Isto tako, sve više jedinica lokalne samouprave subvencionira dio ili sve troškove nabave udžbenika pa je razumljiv manji interes za ovakav vid njihove nabave. Ipak, iz Crvenog križa poručuju da su kroz više godina akcija prikupili dosta knjiga, osobito za gimnazijske smjerove, pa svi mogu slobodno doći u Smičiklasovu 25 i potražiti naslove koji ih zanimaju. Sve što nađu – besplatno je!

Gimnazija Karlovac ostala je vjerna tradiciji da je prva subota u novoj školskoj godini dan za razmjenu udžbenika pa je ovodišnja zakazana za 8. rujna u 8:30 sati.

Pročitajte i ovo

PARTY U KNJIŽNICI

Petak 13. – Dan otvorenih vrata karlovačke knjižnice