Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac INFOSTUP Podijeli

“Karlovački facebook” – replika infostupa od prije sto godina na Promenadi

Na šest stranica informacije građanima osportu, kulturi, vremenu, servisne informacije…

Nakon uređenja ULAK-a karlovačka Gradska četvrt Zvijezda je kroz program KAkvart sada na Šetalištu dr. Franje Tuđmana postavila infostup.

Nazvan je Karlovački facebook i nalazi se iza leđa spomeniku žabi, na samom ulazu na Promenadu iz Radićeve ulice.

Radi se o replici stupa koji je na tom mjestu stajao prije sto godina, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Zvijezda Željko Grubiša. Ima šest stranica na kojima će informacije građanima davati gradske tvrtke, ustanove i institucije – od sporta, kulture, servisnih informacija i slično.

-Vrijednost projekta je 150 tisuća kuna. Od toga smo 90 tisuća kuna dobili putem KAkvarta, 40 tisuća kuna volonterski sati i 20 tisuća kuna iz vlastitih sredstava Gradske četvrti Zvijezda, dodao je Grubiša.

Za projekt koji spaja tradicionalno i moderno u Heinekenu Hrvatska vjeruju da će doprinijeti kvallitetnijem društvenom životu.

– Jer svi ovuda koji prolaze, pa i stanovnici gradske četvrti imat će brojne informacije na dohvat ruke, rekla je Helena Radić Bosanac.

Program KAkvarta gradskim četvrtima i mjesnim odborima je omogućio da za svoje dobre projekte povuku dio novca i tako obogate svoje mjesto življenja.

– Mislim da je ovaj stup, neću reći spomenik KAkvartu, ali najviše na tragu onoga što smo s KAkvartom htjeli postići, rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Ovo je tek prvi infostup koji je postavljen u Zvijezdi. Planira ih se i kod Croate i Gradske straže.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane