Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život PROFESOR VALENT Podijeli

Karlovački gimnazijalci iz prve ruke, od našeg Dade, slušali o pisanju bloga

Učenici su izuzetno motivirani za ovakav način izražavanja jer im ta forma dopušta više slobode i kreativnosti, a manje brige oko gramatike

Učenje i pisanje bloga ili kolumne u sklopu nastave Hrvatskog jezika, učenicima 4 F Gimnazije Karlovac  jučer je bilo izvan uobičajenih okvira.

Osim što je predavanje održano u učionici na otvorenom na Korani, nije ga održala profesorica Maja Sokač. U pomoć je pozvala radijskog voditelja i (o)blogera Radio Mrežnice Damira Valenta Dadu.

On je učenicima iz prve ruke govorio kako nastaju njegovi blogovi koje objavljuje na portalu Radio Mrežnice. Gimnazijalce je sve zanimalo o pisanju jer se i  sami pokušavaju izraziti u toj formi.

Bez obzira na sve obaveze oko gradiva i državne mature, “jezičari” iz 4 F pišu blogove, a najuspješniji učenički radovi bit će objavljeni i na RM portalu

-Učenici su izuzetno motivirani za ovakav način izražavanja jer im ta forma dopušta više slobode i kreativnosti, a manje brige oko gramatike, rekla je profesorica Sokač. Dodala je kako su učenici za svoje literarne radove osvajali brojne nagrade pa ne sumnja da će biti i odlični blogeri.

Ovakav način približavanja teme smatra korisnim, a s njom su se složili i učenici koji su pozorno slušali nekoliko priča koje im je Dado pročitao. Na kraju školskog sata su ga pitali sve što ih zanima o pisanju.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu