Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život USPJEŠNI GIMNAZIJALCI Podijeli

Karlovački Gimnazijalci opet uspješni na državnim natjecanjima. Ravnateljica: Sam odlazak na državno je već veliki uspjeh

Na državno natjecanje otišlo je više od 50 učenika koje je pripremalo 18 mentora.

Dva prva, po tri druga i treća mjesta te niz od 4. do 10. mjesta osvojili su učenici Gimnazije Karlovac na državnim natjecanjima iz raznih predmeta i sportova. Njih pedesetak i 18 njihovih mentora danas je škola javno pohvalila i simbolično nagradila.
Učenica 2. razreda Mihaela Šimunić državna je prvakinja iz biologije, a treća iz hrvatskog. Francuski jezik u državi najbolje zna Lucija Grbac, učenica 3. razreda. Maturantica Tea Husnik druga je iz španjolskog.

-Španjolski učim u školi, a zašto  – nemam nekog posebnog razloga osim toga da mi se jako sviđa jezik, jako me zanimao. Kad sam upisala Gimnaziju sam shvatila da ga mogu učiti preko škole i tako sam krenula. Za maturantske razrede se organizira i natjecanje i ja sam odlučila ići pošto ga planiram studirati, rekla je Tea.

Ivan Buneta također je bio na natjecanju iz vjeronauka što je vrlo blisko teologiji koju želi upisati.

– Otišao sam na natjecanje iz vjeronauka, u Osijek malo sam bio u hotelu i dobio sam tjedan dana odmora na Lošinju koji ne mogu iskoristiti jer sam maturant i moram pisati mature.

Treći u državi iz geografije je maturant Juraj Županić.

-Ne planiram ići dalje na geografiju, planiram upisati biokemiju, ali volim geografiju i mislim se time baviti iz hobija.

Deseti u državi iz fizike je Josip Spudić. Plasman mu neće pomoći pri upisu na FER u Zagrebu, ali svojim rezultatom je zadovoljan.

-Na državnom natjecanju mi je bilo tako svejedno. Tamo sam došao uživati, bili smo u Poreču, kupali smo se, bila je dobra ekipa i među 10 sam najboljih.

Tomislav Cindrić je pak osvojio 5. mjesto iz povijesti u kategoriji istraživačkih radova, međutim povijest će mu ubuduće biti samo hobi.

-Istraživao sam povijest Kapelice sv. Ivana Nepomuka koja se nalazila pored Gimnazije, o njenoj povijesti, kako se gradila, zašto je srušena, kako je izgledala. Dalje planiram upisati fiziku i matematiku, a istraživački rad mi je pomogao u tome da se susretnem sa kako istraživati pravilno neke stvari u znanosti, a povijest mi je oduvijek bila najprije kao neki hobi.

Već samo sudjelovanje na državnom natjecanju je veliki uspjeh, naglasila je ravnateljica Snježana Štranjgar.

– Od naše se škole uvijek i očekuje da ima u svim kategorijama nabolje što, nadamo se, potvrđujemo i dalje.

Pročitajte i ovo

PAMETNA NJUŠKA

Krešimir i njegov Hermes su kao jedno i zajedno spašavaju živote: Ipak, igra lopticom je “kraj svijeta”