Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac MLADE NADE Podijeli

Karlovački gimnazijalci opet uspješni na državnim natjecanjima

Tri prva mjesta osvojili Leon Lenuzzi Šuper, Lana Paulić i Klara Pintarić

Državna natjecanja za prošlu školsku godinu koja su zbog pandemije odgođena, održana su u studenom, a učenici Gimnazije Karlovac ostvarili su odlične rezultate.

Za titulu najboljih u državi natjecali su se iz Kemije, Biologije, Fizike, Latinskog i Hrvatskog jezika, Globe-a i Opisivanja sustava.

Tri prva mjesta osvojili su: Leon Lenuzzi Šuper iz Opisujemo sustave s mentoricom Mašom Mikšić te Lana Paulić i Klara Pintarić za istraživačke radove iz Biologije s mentorom Antunom Milinkovićem.

Globe ekipa Leon Lenuzzi Šuper, Laura Marković i Lorena Domšić osvojili su drugo mjesto u državi sa svojom mentoricom Vesnom Gostom.

Drugi u državi iz Fizike je i Antonio Mamić i njegova mentorica Tanja Mihaljević te Domagoj Bosiljevac iz Hrvatskog jezika s mentoricom Snježanom Srdić.

Gimnazijalci su osvojili još dva četvrta, jedno šesto, dva sedma, jedno deveto, dva 11. i jedno 18. mjesto na državnim natjecanjima.

Pročitajte i ovo

BUKA PO MJERI

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova