Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac PO SAVJESTI Podijeli

Karlovački gradonačelnik Mandić: Moj izbor je Andrej Plenković

…ali i za Tomu Medveda jer je to dio koji ima utemeljenje u Domovinskom ratu…

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić kao član HDZ-a na unutarstranačkim izborima “drži” stranu aktualnog šefa Andreja Plenkovića.
Potvrdio je to danas za Radio Mrežnicu.Vjeruje da će HDZ-ovci glasati po principu “jedan čovjek jedan glas” i izabrati po savjesti.

– Ovo su unutarstranački izbori i po mom dubokom uvjerenju dobra prilika da unutar stranke otvorimo sve teme koje nas muče, a ima ih, i da ih međusobno iskomuniciramo. To je unutarstranačka priča koja će se u jednom trenutku reflektirati i na parlamentarne izbore i nacionalnu razinu. U ovom trenutku moj izbor je, kao i prije mjesec, dva, pet – Andrej Plenković. Mislim da je dobro i ključno za HDZ i da Tomo Medved bude zamjenik predsjednika, što je strateška i bitna stvar da se HDZ napokon profilira kao stranka koja doživljava Hrvatsku 2020.godine i koja utemeljenje ima u Domovinskom ratu, kaže Mandić.

Medvedov izbor za zamjenika je ključan

Po čemu je Plenković super za Mandića i kojim bi ga riječima opisao, kaže: – Vratit ću se na savjest. Polazim od sebe. Niti sam najbolji niti najdivniji, pa tako ni Plenković nije sve najbolje. Po meni, kod njega u zadnje 3 godine bilo je situacija u kojima je trebao jače osjetiti element tradicionalnog u hrvatskom biću, smatra Mandić, a na upit je li to Istanbulska konvencija, odgovara: – Kad je ta rasprava bila, bio sam šef gradskog HDZ-a, sazvao ljude i rekao da nasilje u obitelji i među ženama je činjenica hrvatskog društva. Osobno sam rekao da Istanbulska nije u tom trenutku nešto što moramo toliko forsirati. Mislim da je Plenković kod Istanbulske trebao obići svako selo, ne grad, da objasni ljudima o čemu se radi pa bi ga možda ljudi razumjeli. Meni Istanbulska ni svjetonazorski ni u kontektstu političkog života nije trebala. Ali, nasilje je nešto protiv čega se treba boriti i to je politički problem jer i mi političari u nekim situacijama generiramo nasilje, da li  verbalno, da li ovako ili onako. Ali, je li to razlog da ne podržim Plenkovića? Nije.

-HDZ pod Plenkovićem nije otišao ulijevo, već k centru, smatra Mandić. Svi mi koji smo u HDZ-u snosimo odgovornost i za dobro i loše, valja nam to posvijestiti.HDZ ipak najviše i najšire prepoznaje bilo hrvatskog naroda, kaže Mandić.
Je li HDZ to bilo prepoznao kad nije bilo referenduma jer je Kuščević “brojao”, odgovara: – Nije istina da je HDZ zabranio referendum. Jel skupljeno za 67 je previše? Je, ali ga nije bilo, promijenjen je zakon.

Mi sad napokon u HDZ-u imamo demokratske izbore, što ne znači da oni prije kad je bio jedan kandidat, nisu bili, dodaje Mandić.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu