Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život NIŠTA BEZ KALKULACIJE Podijeli

Karlovački gradonačelnik otkrio: Pojavio se privatnik zainteresiran za gradnju bazena. Neki vijećnici išli i do Pule kako bi proučili njihov projekt koji je zaživio u dvije godine

Karlovac nema svoja sredstva za projekt, a Pula je napravila bazen vaterpolo dimenzija

Za projekt izgradnje bazena u Karlovcu postoji zainteresirani privatni investitor, a karlovački gradonačelnik nema problema ni s tim hoće li od građana referendumom tražiti žele li ili ne bazen.

Priča o bazenu imala je u zadnjih pola stoljeća četiri verzije odnosno projekta, no niti jedan nije zaživio. U novija vremena za dokumentaciju su zadnjih godina “bačeni” milijuni, točnije 7 milijuna, o izgradnji se pričalo, no Karlovčani su što se toga tiče, još na suhom.

Grad će napraviti studiju izvodljivosti i isplativosti za ovaj projekt i bez toga ništa, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

-Karlovac mora imati bazen, a kako ćemo doći do njega, za to sam da priča dobije potpuni okvir. Odakle financiranje, koja veličina i što poslije, rekao je.

A onda otkrio i drugu moguću verziju izgradnje, a to je da u Gradu imaju ponudu privatnog investitora koji je spreman ući u priču bazena, ali pod uvjetom da mu Grad u javno-privatnom partnerstvu osigura neke stvari.

– Primio sam tog čovjeka, ozbiljan i svjestan ulaganja, to je druga opcija. O tome isto treba pričati, a to uključuje i izmjenu GUP-a jer je to pitanje interesa grada.

– Spreman se izložiti maksimalno i izložiti projekt, kazao je Mandić i dodao da bi investitora i pozvao pred gradske vijećnike na predstavljanje.

Projekt bazena ponovno se pojavio u zadnjoj kampanji kao ideja DP-a, no Mandić kaže da je suglasan s idejom, ali da treba vidjeti što bazen nosi.

Uz lokaciju na Korani, barata se i s prostorom Luščića.

Zašto ne uz Koranu, zanimalo je i vijećnicu Anu Matan Todorčevsku, a Dimitrija Birača zanima kako je uopće došlo do toga da projekti o bazenu propadnu i što se dogodilo.

-Ajmo mi maknuti bazen iz prostora politike, kaže gradonačelnik i ponovio da bi studija isplativosti rekla sve i da treba osvijestiti ono što je jasno -Grad sam nema novaca za bazen.Oporba je ustvrdila da EU novac “diktira” razvoj Karlovca, s čime se gradonačelnik ne slaže jer kaže da bez tog novca ne bi bilo puno projekata, poput Aquatike.

A otkrio je gradonačelnik i da je delegacija gradskih vijećnika u kojoj je bio DP-ov Ribić išla u Pulu gdje je Grad napravio vaterpolo bazen, a cijela priča je i više nego transparentna. Ribić kaže da su projekti prije bili megalomanski jer se radila dokumentacija za bazen olimpijskih dimenzija. Pula ima dimenzije 34×25 koji je 2 milijuna eura jeftiniji od olimpijskog, rekao je Ribić.

Uz taj bazen još su dva manja, a pulski primjer je odličan jer su sa svime krenuli 2016. godine, a otvorili bazen dvije godine kasnije. – Nema tamo megalomanije, samo osnovnih sadržaja, zato smo išli tamo. Osobno sam prije zagovarao da ide uz Koranu, a hoće li biti u Luščiću ili ne, vidjet ćemo.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil upisao obje pobjede prvog dana Europe Trophy kupa u Bratislavi