Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac MANDIĆ ISKREN Podijeli

Karlovački gradonačelnik: Stručnjacima i vatrogascima valjda jasno da bez kombinirke i pijeska nema zaštite. Bude li još ovakve kiše, u problemima smo

Gostujući u programu našeg radija, “otvorio” karte

I stručnjacima i vatrogascima valjda je sada jasno da bez kombinirke, pijeska i zemlje nema zaštite od poplave, rezolutan je jutros karlovački gradonačelnik Damir Mandić u programu Radio Mrežnice.

Netom nakon završenog brifinga, Mandić je dao izjavu za naš radio i “opleo” :

– Bilo je teško, no vjerujem da je sad i stručnjacima i vatrogascima jasno da bez kombinirke, pijeska i zemlje se teško može zaštititi išta. Mislili su valjda da ove box barijere mogu zaštititi od vode, no to se nije pokazalo, kaže Mandić.

Ovo što se dogodilo trebala bi biti pouka, dodaje i potvrđuje da se jesu držali prognoza, osobito onih Hrvatskih voda čije su projekcije pokazivale 750 cm.

-Zapravo i ovo u Ozlju i u okolici pokazuje iznenađujuće stvari koje se događaju, no da se vratim na Karlovac, mi ovdje znamo da se vreće ne pune na 750 cm.

Smatra da Hrvatske vode moraju učiniti nešto bolje u zaštiti ljudi, a dodaje da je jutros napeta situacija još u Koritinji.

-Na raspolaganju smo ljudima u Brodarcima, Koritinji, gdje treba. Koliko imam informaciju, u Brodarcima su poplavljene dvije kuće, ostalo su dvorišta i gospodarski objekti, a svi koji imaju potrebu neka se jave u Grad Karlovac.

A onda je Mandić rekao i najveću istinu: – Zemlja je natopljena, korita su puna, bude li u sljedeća dva tjedna pala ista količina kiše, bit ćemo u problemima.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja