Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Život AKCIJA SPAŠAVANJA Podijeli

Karlovački HGSS pronašao u Rakovici izgubljene bicikliste

Stariji bračni par krenuo je zahtjevnom biciklističkom stazom, pronađeni su satima kasnije uz NP Plitvička jezera pothlađeni i iscrpljeni

Biciklistički izlet starijeg bračnog para iz Nizozemske u Rakovici u četvrtak se umalo pretvorio u pravu dramu. Zahvaljujući karlovačkom HGSS-u sve je ipak dobro završilo.

Oni su se tijekom dana uputili biciklima u obilazak inače vrlo zahtjevnom biciklističkom rutom koja se preporučuje isključivo skupinama dobro opremljenih biciklista.

Nekoliko sati od polaska su se izgubili.

U 18:36 sati gorski spašavatelji zaprimili su poziv centra 112 o iizgubljenom starijem bračnom paru na širem području općine Rakovica.

U potragu je krenulo 11 pripadnika HGSS-a stanice Karlovac s ispostavom HGSS Slunj – Rakovica.

Na teže prohodnom terenu uz kišu, maglu te nisku temperaturu, korištenjem tri vozila te jednim privatnim ATV vozilom na nadmorskoj visini iznad 800 metara pronađeni su 22 minute iza ponoći živi. Nalazili su se neposredno uz Nacionalni park Plitvička jezera. Bili su vidno iscrpljeni, dehidrirani i pothlađeni te im je pružena prva pomoć.

– U akciji traganja i spašavanja uz HGSS sudjelovali su djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH kojima ovim putem uz centar 112 želimo zahvaliti na izuzetno dobroj i kvalitetnoj suradnji koja je polučila pozitivne rezultate. Ovakva suradnja je uvijek dobro došla i hvale vrijedna, poručuju karlovački spašavatelji.

Foto: HGSS Karlovac

Pročitajte i ovo

BRANIMIROVA PRIČA

“Danas je puno toga izokrenuto u svijetu, bitno se zaboravlja. A to je za mene Isus Krist kojeg želim svjedočiti”