Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija BILI BI KOREKTIV Podijeli

Karlovački HSLS ne želi biti glasačka mašina HDZ-u. Kod izbora novog ravnatelja ŽUC-a nisu raspravljali niti glasali

Za natječaj nisu znali, a kad doznaju više, obratit će se javnosti

Kao što mi poštujemo svog koalicijskog partnera, tako će i on morati poštivati HSLS. Poručio je županijski vijećnik i predsjednik županijskog HSLS-a Dragutin Belavić na pressici koju je danas u Karlovcu održao u društvu svog političkog šefa Daria Hrebaka.

HDZ u Županijskoj skupštini ima većinu, a dvoje HSLS-ovih vijećnika je ne mogu uzdrmati

Iako je pohvalio rad HDZ-ove županice Furdek Hajdin i projekte o kojima se na skupštini raspravljalo na posljednjoj sjednici, a i činjenicu da “u Karlovcu nikad nije bilo više teške mehanizacije i strojeva” što u 30 godina politike on još nije doživio u svom gradu, Belavić je ipak naglasio kako HSLS-ovci ne žele biti samo glasačka mašina već i korektiv vladajućem HDZ-u.

No, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine nisu reagirali ni glasali kod izbora ravnatelja ŽUC-a iako je taj izbor izvazvao polemiku u javnosti. Bio je netransparentan, nespretan i nepripremljen, priznaje Belavić.

Natječaji moraju biti otvoreni i transparentni

-Ne mogu sada govoriti je li tu bila neka greška ili ne jer nismo imali dovoljno papira na skupštini. Kada ćemo doznati sve stvari koje nas zanimaju dat ću odgovor, ali mislim da smo svi jednaki i moramo imati jednake šanse. Ne smijemo, zato što smo članovi neke političke stranke, imati prioritet. Svi natječaju, što se nas tiče, moraju biti otvoreni, transparentni, da se javi što više ljudi… Ovo je jedna mala zamka u koju nisam želio uletjeti jer i sam mogu biti ravnatelj Županijske uprave za ceste. Diplomirani sam građevinski inženjer, 30 godina radim u struci i imam sve kvalifikacije i nisam se javio na natječaj, čak i nisam znao za njega, tvrdi Belavić.

Dok je HSLS u Karlovačkoj županiji tek sjena stranke s početka devedesetih, u Bjelovaru i Bjelovarsko – bilogorskoj županiji situacija je upravo suprotna. Tamo bez liberala nema formiranja vlasti, ističe predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

-HSLS u Bjelovaru i Bjelovarsko – bilogorskoj županiji se doslovno preporodio. Mi smo prva stranka u Bjelovaru i druga u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Podsjeća to na slavne dane HSLS-a. Nikad u povijesti nismo imali i predsjednika Županijske skupštine, ali i gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, nekoliko načelnika općina… Dakle, vrlo jaki smo upravo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji,

Isti recept, naglašava Hrebak, želi prenijeti organizacijama i u drugim županijama poput karlovačke.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil otvorio nastup u Europskom kupu uvjerljivom pobjedom nad portugalskim Uniaom Sebastianenseom