Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija ŠTRAJK SE ŠIRI Podijeli

Karlovački i dugoreški vozači saniteta idu u štrajk:Pacijenti za dijalizu i zračenja bit će zbrinuti

Ostale pacijente iz sanitetskog prijevoza mole za strpljenje

Vozači karlovačkog i dugoreškog saniteta od srijede 12. veljače počinju sa štrajkom i tako će se pridružiti zagrebačkim kolegama.

Nakon štrajka zagrebačkih, najavljuje se tako proširenje štrajka solidarnosti sanitetskog prijevoza. Povjerenik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Karlovac Tomislav Cerovac pojasnio je za RTL tko će točno ići u štrajk.

“U štrajk uz nas kreće većina Slavonije, dakle mi, Duga Resa, a u pregovorima smo i sa Krapinsko-zagorskom županijom i sa Zadarskom županijom. Iz dana u dan se javlja sve više zainteresiranih domova zdravlja i sanitetskih službi”, rekao je Cerovac i dodao kako će se štrajk odvijati tako da će se obustaviti rad od osam do dvanaest sati.

“U tom periodu biti će zbrinuti svi akutni pacijenti, dakle hitni prijevozi za Zagreb, pacijenti koji moraju ići na dijaliziranje te pacijenti koji moraju ići u Zagreb na zračenja. Ove ostale bih zamolio za strpljenje i razumijevanje”, poručio je Cerovac.

Problem je dakako u iznosu plaće djelatnika koja je smanjena odvajanjem saniteta i hitne 2011. godine, što je dovelo do pada koeficijenta.

“Razlika između nas i kolega iz hitne je do nekih 1,500 kuna”, rekao je Cerovac.

Situacija i njene posljedice biti će jasnije idući tjedan.

Prema podacima Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza, plaća njihova vozača iznosi između 4500 i 5000 kuna, dok vozač Hitne zaradi između 6500 i 7000 kuna.

Pročitajte i ovo

UNAPRIJEĐENA MJERA

Županija vratila rodiljne naknade, ali nisu više novčane. Bebe dobivaju opremu vrijednu 1800 kuna