Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija ZANIMLJIV SPOJ Podijeli

Karlovački Kinoklub projektom “FilmEk” spojio film i ekologiju

Jedan je to od tek 13 filmskih programa u Hrvatskoj podržan od strane Ministarstva

Kinoklub Karlovac završio je s projekt “FilEk” koji je sada već održan po drugi puta. Na zanimljiv način spojena su film i ekologija, a ovo je jedan od tek 13 filmskih programa koji je naišao na potporu Ministarstva. 

Tijekom održavanja projekta, u Kinu Plaški održane su i projekcije dugometražnih filmova SpaceBoy i Vuk i lav te projekcije videa „Sunčani sat“, a u Karlovcu je održana Javna rasprava o važnosti filmske umjetnosti, metodama razvoja publike, sinergiji obrazovanja i umjetnosti.

Polaznici su izrađivali ljudski sunčani sat, prema nacrtu Slavena Ličine te su mobitelima bilježili cijeli proces. Tako je i nastao video pod nazivom „Sunčani sat“.

Trodnevni ekokamp kao glavni dio projekta

Središnji dio projekta bio je trodnevni ekokamp u organizaciji Kinokluba Karlovac, u partnerstvu s Općinom Plaški i Izviđačkim odredom “Spider” Duga Resa, održan u kolovozu u Plaškom.

Tijekom kampa djeca i mladi iz Duge Rese i Plaškog te čak i Splita prošla su uvod u filmsku umjetnost i Radionicu snimanja i montaže pod vodstvom Rudolfa Ravbara. Paralelno je održana i radionica podcasta pod vodstvom Tamare Perković.

Zanimljiv je ovo spoj ekologije i filma, a organizatori zahvaljuju partnerima i svim sudionicima na uključenju u FilmEk te pozivaju sve zainteresirane da i sami dođu provjeriti vrijeme pomoću ljudskog sunčanog sata, koji je napravljen ispred Osnovne škole Plaški.

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju