Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija NOĆ GLAZBE U MIMARI Podijeli

Karlovački komorni orkestar Glazbene škole i solisti večeras sviraju u Mimari

Koncert će live streamom biti prenošen u Ozlju, Slunju, Lasinji, Ribniku, Ogulinu, Vojniću i Plaškom

Karlovački komorni orkestar i solisti večeras će u Muzeju Mimara u Zagrebu održati koncert. Bit će to završnio dio projekta Noć glazbe kojeg petu godinu organizira Glazbena škola Karlovac.

No, slika iz Mimare večeras će stići i do društvenih i domova kulture u općinama i gradovima Karlovačke županije. Oni će sezahvaljujući live streamu pretvoriti u koncertne dvorane.

Projekt Noć glazbe financira Ministarstvo kulture kroz Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj

– Prilika je to za edukaciju publike koja je rijetko ili nikad posjetila koncertnu dvoranu Muzeja Mimare i prisustvovala koncertu klasične glazbe. Zato ovakav model edukacije publike zadovoljava koncept kulture dostupne svima, pojašnjavaju u Glazbenoj školi.

Interes za izravnim prijenosom, koji počinje u 20 sati kada i koncert u Mimari, pokazali su Ozalj, Slunj, Lasinja, Ribnik, Ogulin, Vojnić i Plaški.

– Njihovi domovi kulture opremljeni su potrebnom tehnikom i ovom prilikom će postati dio prekrasne koncertne dvorane Muzeja Mimara u Zagrebu, a publika biti prisutna na vrhunskom koncertu klasične glazbe. Iz tog razloga smo im ponudili vrhunski program i odlične izvođače koji će zasigurno u svima pobuditi želju za daljnjom edukacijom kroz posjete koncertima klasične glazbe.

Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac osnovan je prije više od 30 godina. Čine ga profesori škole, sadašnji i bivši učenici, budući akademski glazbenici. Jedini je profesionalni glazbeni ansambl u Karlovačkoj županiji. Na večerašnjem koncertu u Mimari nastupaju na violini: Željka Stojanov, Marija barać, Vedran Mikić, Nikolina Bregar, Marina Muić, Erika Radusinović, Krešimir Stojanov, Velimir Cvijanović, Bojan Petković, Ivo Martinović, Joško Stojanov i Tomislav Špehar; na violi: Marta Bergovec i Bianca Kostić; na violončelu: Vanda Janković i Mia Grubišić; na kontrabasu Sven Buić  te na continuu Lana Bradač.

Solisti su Zvjezdan Vojvodić, klavir te Ivo Martinović i Joško Stojanov, violina. Orkestar je pripremio Veton Marevci.

Program se izvodi u suradnji s Glazbenom školom Vatroslav Lisinski i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Foto: Glazbena škola Karlovac

Pročitajte i ovo

NEDJELJA

Pet pozitivnih u županiji