Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac DAJTE IM FEŠTU Podijeli

Karlovački maturanti ostali bez maturijade, ali okupit će se u petak. Čekaju upute

Mladi ljudi zaslužili su svoju feštu, a zabrana okupljanja je ukinuta

Korona-generacija karlovačkih maturanata ove će godine, prema svemu sudeći, ostati bez maturijade. Grad je još ranije najavio da je neće biti. Ali, nada umire posljednja pa su se i maturanti ponadali da će, nakon ukidanja većine mjera, biti sluha za njihovo tradicionalno obilježavanja zadnjeg dana škole. 

No, prevarili su se. Niti Grad Karlovac niti županijski Stožer civilne zaštite ne može preuzeti odgovornost za okupljanje više stotina maturanata dok je takvo okupljanje još uvijek zabranjeno.

Ograničenja više nema, ali Stožer čeka upute

-Stožer CZ Karlovačke županije mišljenja je kako je zahtjev maturanata opravdan i legitiman, međutim održavanje iste u ovom trenutku nije moguće. Zbog ograničenja javnih okupljanja na maksimalno 40 osoba, pojašnjavaju iz Stožera.

Ograničavanje javnih okupljanja danas je ukinuto pa su u Stožeru spremni ponovo razmotriti zahtjev maturanata. No, čekaju upute Zavoda za javno zdravstvo.

– Sve mora biti u skladu s preporukama epidemiološke struke.

O maturijadi će se sutra razgovarati i s ostalim službama u Stožeru ne bi li se vidjelo može li se ona sigurno organizirati u tako kratkom vremenu, doznaje Radio Mrežnica.

Zadnji dan škole maturantima je u petak

No, zadnji dan nastave maturantima je prekosutra. Ako se do tada ništa ne promijeni oni se planiraju spontano okupiti. Čine to svih ovih dana u karlovačkim parkovima, na obali Korane i slično. U tome ih, kako kažu, neće spriječiti ni činjenica da će nakon niza godina biti prva generacija bez povorke i organizirane maturijade.

Najavili su to i gradonačelniku Damiru Mandiću na ovotjednom sastanku.

-Predstavnici maturanata izrazili su svoje želje. Gradonačelnik je izrazio razumijevanje za njihove želje. Pozvao ih je na odgovornost i zrelost kao i na razumijevanje situacije. Odluku o održavanju ne donosi sam Grad Karlovac već mora poštovati Odluke Stožera CZ Karlovačke županije, kažu nam u gradskoj upravi.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”