Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život PROMOCIJA MFF-a Podijeli

Karlovački Međunarodni festival folklora u Čileu na kongresu CIOFF-a

U hrvatskoj delegaciji i dopredsjednica te producentica MFF-a Kristina Medarić i Ivana Moškun Štefanac

Karlovački Međunarodni festival folklora (MFF) dobio je priliku predstaviti se u Čileu na Svjetskom kongresu i Generalnoj skupštini CIOFF-a – krovne svjetske organizacije za folklorne festivale.

U glavnom gradu Santiagu, CIOFF® je na kongresu i skupštini koji traju do 4. studenog, okupio predstavnike 102 zemalje članice. Raspravljat će se o aktualnoj temi očuvanja nematerijalne baštine, radit će se i na boljem umrežavanju festivala i podizanju kvalitete festivala te tražiti nove atraktivne folklorne skupine diljem svijeta.

– Ne sumnjamo da ćemo već u srpnju iduće godine imati prilike vidjeti još jedno sjajno izdanje Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu, poručuju iz Čile dopredsjednica MFF-a te CIOFF-a Hrvatska Kristina Medarić i producentica karlovačkog festivala Ivana Moškun Štefanac. One su dio peteročlane hrvatske delegacije koju čine još predsjednik CIOFF®-a za Hrvatsku dr.sc. Enrih Merdić, predstavnica CIOFF® mladeži Manuela Kelava i predstavnica zagrebačke Međunarodne smotre folklora Ivana Mihajlic.

Međunarodni festival folklora u Karlovcu predstavit će svim sudionicima kongresa i putem brošure izdane posebno za ovu priliku na engleskom jeziku i video materijala kojim će približiti sam festival, ali i popratna događanja poput manifestacije Okusi svijeta.

 

Pročitajte i ovo

VEČERAS NA IZLOŽBI

Karlovčani će prvi vidjeti skulpturu “Ranjenog konja” kipara Hrvoja Dumančića