Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Karlovački miting: dva zlata, dva srebra i tri bronce za domaće atletičare, najvrjednije rezultate ostvarili Lončarek i Marciuš

Zlata su osvojili Bruno i Matko Belčić, srebra Lea Novković i Hela Rakamarić, a bronce Ivan Novković, Lea Novković i Irina Vidiček-Ljubojević.

Dva zlata, dva srebra i tri bronce osvojili su atletičari Karlovca na večerašnjem drugom izdanju međunarodnog karlovačkog atletskog mitinga održanom na Čavlekovom stadionu, a bodovno najvrjednije rezultate ostvarili su Ivana Lončarek iz zagrebačkog Agrama i Karlo Marciuš iz varaždinske Slobode.

Samo sedamdesetak natjecatelja nastupilo je na ovogodišnjem izdanju mitinga, manje nego na lanjskom premijernom, a i gledatelja na tribinama bilo je vrlo malo pa je izostao onaj pravi ugođaj, kakvog smo vidjeli prošlog vikenda na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke i mlađe seniore. No, za razliku od prošlogodišnjeg, ovogodišnji je miting imao međunarodnu komponentu jer su nastupila tri atletičara iz Bosne i Hercegovine i jedna atletičarka iz Srbije.

Zlatne medalje za karlovački klub izborili su Bruno Belčić u utrci na 2000 metara sa zaprekama, u kojoj su nastupila tri atletičara, s rezultatom 5:45.99, više od 15 sekundi boljim od drugoplasiranog Ivana Vuletića iz riječkog Kvarnera, te njegov mlađi brat Matko na 1000 metara za kadete, također u konkurenciji još dvojice natjecatelja, gdje je broncu osvojio Ivan Novković. Srebrna je bila Lea Novković na 200 metara, u konkurenciji još četiri atletičarke, s rezultatom 26.88, nešto više od dvije sekunde sporijim od pobjednice Veronike Drljačić iz Križevaca. U istoj utrci brončana je bila Irina Vidiček-Ljubojević s vremenom 26.96. Medalja srebrnog sjaja pripala je i Heli Rakamarić u utrci kadetkinja na 1000 metara, u konkurenciji još dvije natjecateljice. U neizvjesnom finišu u cilj je ušla s 35 stotinki zaostatka za pobjednicom Hanom Tomašković iz Velike Gorice. Treću broncu uzela je Lea Novković na 400 metara s preponama, među šest atletičarki, s vremenom 1:03.49, gotovo tri sekunde sporijim od pobjednice Rahele Leščak iz varaždinske Slobode.

Na 800 metara Helena Valentić je bila posljednja petoplasirana, na istoj dionici kod muških Lovro Kasunić je zauzeo 12. mjesto od 14 atletičara, na 100 metara za muške Hrvoje Neralić je bio osmi, Franjo Špišić deseti, a Andrej Belčić dvanaesti u konkurenciji 16 natjecatelja, a na 300 metara za seniore Neralić je zauzeo šesto, Andrej Belčić osmo, a Špišić deveto mjesto među 12 atletičara.

Bodovno najvrjedniji rezultat mitinga kod žena ubilježila je Ivana Lončarek iz zagrebačkog Agrama, koja je slavila na 100 metara s preponama s rezultatom 13.67, a kod muških Karlo Marciuš iz varaždinske Slobode, koji je pobijedio na 300 metara s 33.21. Marko Orešković iz zagrebačkog Agrama u toj je utrci na 300 metara u cilj ušao kao drugi s rezultatom 33.72 i postavio novi hrvatski mlađejuniorski rekord.

Fotogaleriju s mitinga pogledajte na Facebook stranici RM Sport.

(autor: Gordan Tomičić, foto: Igor Čepurkovski)

Pročitajte i ovo

KAKVA PRIČA

Mala Marija ušla je u naš život nakon 11 godina braka i zagovora sv. Josipu: Od molitve do njenog rođenja prošlo je 9 mjeseci