Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija OBRTNICI U PLUSU Podijeli

Karlovački obrtnici posluju izrazito dobro i kvalitetno, no strah za gospodarstvo u budućnosti ipak postoji

Korona ih nije zaustavila, no rat u Ukrajini mogao bi im ozbljino poremetiti planove

Niti korona nije mogla zaustaviti Karlovačke obrtnike. Poslovanje je u zasada u plusu, no što će donijeti rat u Ukrajini za gospodarstvo, tek ćemo vidjeti.

Prošla godina bila je izrazito zahtjevna godina za poslovanje. No, unatoč pandemiji i potresu, karlovački gospodarstvenici poslovali su jako dobro i kvalitetno.

Predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, Darko Stanković, sve je podkrijepio činjenicama:

– Najbolji pokazatelj toga je preko 500 tisuća izdanih fiskalnih računa, što je 105% više u odnosu na prije. U financijskom smislu, to bi značilo da su karlovački obrtnici 18 milijuna i 800 tisuća kuna fiskalizirali.

Gospodarstvenici su pokazali koliko se brzo mogu prilagoditi, a zbog toga su i prošlu godinu završili s pozitivnim iznosom od tisuću 380 kuna.

Iako su i sami imali zahtjevnu godinu, priskočili su u pomoć svojim kolegama:

– Prošle godine dosta smo učestvovali u pomoći našim kolegama obrtnicima, posebice na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Kada su bili razoreni potresom, mi smo poklonili jedan kontejner u iznosu od 50 tisuća kuna našem kolegi obrtniku da mu spasimo poslovanje.

Obrtnici su se nadali i novom zakonu kojeg je Vlada trebala donijeti 3.11.2021. No, do danas, to se još uvijek nije dogodilo:

– Nažalost, obećani zakon do dana današnjeg nije donešen. Njime se trebalo regulirati dosta spornih situacija koje u ovim vremenima treba dodatno prilagoditi obrtnicima.

Stoga, bili su primoreni izbore raspisati prema važećem statutu. 15.11. završava ciklus izbora koji su raspisani unutar Udruženja obrtnika, Područnim obrtničkim komorama i Hrvatske obrtničke komore:

– Izbori će nam donijeti nove ljude, nove ideje. Nadamo se da će ova pandemija završiti do kraja. Ali, sada imamo nove probleme koje nam donosi rat u Ukrajini. Svakodnevno smo svjedoci velikih poskupljenja, a što nam tek donosi ovaj rat, vidjet ćemo.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

BOŽIČNI OBRTNIČKI SAJAM

Božični obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak