Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac NA SASTANKU S PREDSJEDNIKOM Podijeli

Karlovački predstavnici udruga mladih Milanoviću predstavili svoj rad

Predsjednika su upoznali sa svojim radom, ali i s izazovima s kojima se udruge susreću u radu s mladima

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima udruga mladih koje djeluju u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Među njima bili su i Karlovčanni iz dvije udruge – Turbina promjena i DrONe.

Na sastanku s predsjednikom bili su Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B koja djeluje na području Brodsko-posavske županije te udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca te savez udruga Mreža Mladih Hrvatske. Karlovac su ispred udruge DrONe –  za društveni razvoj i neformalno obrazovanje te Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena”, predstavili Branimira Penić, Igor Kuštreba i Petra Foršek te Antonija Vučići i Dinko Đurić.

Predsjednika su upoznali sa svojim radom, ali i s izazovima s kojima se udruge susreću u radu s mladima u ruralnim područjima. Predstavljeno mu je i Razgovaralo se o važnosti promicanja građanskog odgoja, poticanja korištenja informatike i novih tehnologija te podizanju svijesti o ekologiji.

Istaknuli su kako je važno uključiti mlade u donošenje odluka na svim razinama, a od predsjednika Milanovića zatražili su pomoć u nastojanju da se u javnosti čuje što mladi misle kako bi se njihove potrebe i inicijative uključile u politike koje se tiču njihovih života.

-Društveni i socijalni aktivizam važan je za povezivanje i napredak cjelokupnog društva, naglasio je Milanović i pozvao udruge mladih da nastave uporno raditi na svojim projektima i idejama te da ne odustaju “jer to nije posao čiji se rezultati vide odmah”.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva