Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ZAŽELI Podijeli

Karlovački projekt ZAŽELI najveći u Karlovačkoj županiji – 50 žena 30 mjeseci skrbit će za 200 starijih i nemoćnih

“Pomažem drugima – pomažem sebi” uz Karlovac obuhvatit će korisnike i na području Vojnića, Draganića i Lasinje

Projekt Zaželi koji se pod nazivom “Pomažem drugima – pomažem sebi” provodi u Karlovcu, Vojniću, Draganiću i Lasinji najveći je u Karlovačkoj županiji.

Vrijedan je skoro osam milijuna kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna, zapošljava 50 žena koje će idućih 30 mjeseci pomagati 200 starijih i nemoćnih osoba.

– Projektno područje koje ćemo pokriti ovim projektom je područje grada Karlovca, općine Vojnić, Draganić i Lasinja. Cilj projekta je potaknuti socijalnu uključenost žena, pripadnica ranjivih skupina kroz povećanje njihjove zapošljivosti. Te žene će obilaziti najmanje 200 starijih i nemoćnih osoba kojima će biti pružena usluga pomoći u kući, rekla je Branka Hastor ravnateljica karlovačkog Crvenog križa koji je nositelj projekta.

Gradsko Društvo Crvenoga križa Karlovac projekt provodi u partnerstvu s karlovačkim Zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Gradom Karlovcem i Općinskim društvom Crvenog križa Vojnić

Karlovački Zavod za zapošljavanje partner je u projektu i prema riječima Ivane Mehle bit će zaduženi za pronalaženje osoba koje će zaposliti.

-Natječaj će biti otvoren od 12. do 19. prosinca. Ovim putem pozivam sve, koje žele raditi dvije godine na tom projektu, da se prijave, pozvala je Mehle dodavši kako treba biti prijavljen na Zavodu za zapošljavanje.

Puno staračkih domaćinstava, ali i žena koje su u većem broju nezaposlene dovoljno su opravdanje za ovaj projekt, naglasio je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

-Osim što ćemo pomoći svim onim našim sugrađanima starije životne dobi ovaj projekt će pružiti još jednu priliku  ženama koje će se pronaći u ovim poslovima. Uvjeren sam da će se nakon dvije godine ovog projekta on potvrditi kao kvalitetan i kao takav će se vjerojatno nastaviti u nekom drugom obliku jer bojim se da će potreba za ovim oblikom pomoći biti sve veća.

Foto: Grad Karlovac

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima