Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Karlovac VEĆI NEGO IKAD Podijeli

Karlovački proračun od 462, 5 milijuna kuna “povukao” čak 153 milijuna iz raznih fondova

Karlovac već niz godina dobiva izvrsne ocjene za transparentnost proračuna

Veći nego ikad, s 462, 5 milijuna kuna, toliko iznosi proračun Grada Karlovca, prvi rebalans mogao bi biti u travnju, no dobra je vijest što je karlovački proračun transparentan.

Najavila je sve to danas gradska “ministrica” financija Lidija Malović. Ono što je važno jest da je oko 153 milijuna kuna iz ovog proračuna “izvučeno” iz raznih nacionalnih izvora, EU fondova, odnosno iz izvora iz kojih god se može novac prikupiti. Sami izvorni prihodi proračuna tek su 222 milijuna kuna. U prošloj godini prihodi su realizirani u postotku od 95,2 posto, rekla je Malović.

Izdvojila je projekte Karlovac 2 te Kina Edison koji su počeli u drugoj polovici prošle godine, a s obzirom da je proračun “živ” i dinamičan dokument, očekuju ga i izmjene, poput rebalansa.

Ono što je zanimljivo je da Grad Karlovac ima platformu Otvoreni Karlovac gdje svatko tko želi može pogledati svaki detalj prihoda i rashoda, što se kome plaća, koliko se ulaže. Upravo Karlovac već godinama dobiva i izvrsne ocjene za transparentnost proračuna, a nadaju se dobrim rezultatima i dalje.

 

Pročitajte i ovo

MIRISAT ĆE

Čak 100 vrsta štrudli u 40 restorana Karlovačke županije na Tjednu štrudle: Uz one klasične od sira i jabuka, bit će i one od đumbira, gljiva, buča…