Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  35C° Karlovac

 • weather-image

  32C° Duga Resa

 • weather-image

  33C° Ogulin

 • weather-image

  32C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Karlovac REBALANS PRVI Podijeli

Karlovački proračun raste za 17,5 milijuna kuna

U prva tri mjeseca prihodi od poreza i prireza rasli bolje od plana. “To znači da su rasle plaće našim građanima”, kaže gradonačelnik

Karlovački gradski proračun porast će za 17,5 milijuna kuna i iznosit će 362 milijuna kuna ako ga na sutrašnjoj sjednici usvoje gradski vijećnici.

-Radi se o tome da je 12 milijuna kuna prenešeno iz 2018. godine, od toga je skoro 5 milijuna kuna viškova gradskih ustanova odnosno proračunskih korisnika, a 7,2 milijuna kuna su viškovi Grada. Kad govorimo o višku Grada 3 milijuna kuna su realno povećanja po osnovi poreza i prireza, a ovo ostalo su sredstva od projekata, EU projekata, koji nisu realizirani u prošloj godini pa smo ih ugradili u ovaj novi proračun, objasnio je gradonačelnik Damir Mandić na jutrošnjem brifingu s novinarima.

Rastu prihodi od poreza i prireza, u gospodarstvu plaće očito porasle, u gradskoj upravi neće

Rebalansom će biti u potpunosti pokriven projekt vrtića Mahično, osiguran je i novac za Geotermiku kako bi mogla sudjelovati na natječaju za koncesijsko područje odnosno područje istraživanja geotermalnih područja. Financijski će biti zatvoreni i projekti energetske učinkovitosti škola Turanj i Braća Seljan, a dio novca namijenjen je za Oružanu te sufinanciranju europskih projekata.

Zato što će država pokriti nabavu udžbenika u ovom rebalansu gradskog proračuna sa 2,5 milijuna na milijun kuna bit će smanjena sredstva za tu namijenu.

Mandić je proračun ocijenio stabilnim.

– On ide svojim planiranim tijekom. Činjenica je i to želim naglasiti da se u prva tri mjeseca vidi da se proračun bolje puni od plana pogotovo u ovom dijelu poreza i prireza što u stvari znači da su očito primanja naših građana nešto veća, pojasnio je Mandić. No, plaće u gradskoj upravi, dodao je, u 2019. neće rasti.

Pročitajte i ovo

MEĐU ZVIJEZDAMA

Gradonačelnik Karlovca leti u petak, ali ne u balonu već avionom u Kanadu